Slavný muzikál Král a já čeká remake. Kdo vystřídá legendy Deboru Kerr a Yula Brynnera?

Slavný muzikál Král a já čeká remake. Kdo vystřídá legendy Deboru Kerr a Yula Brynnera?
Král a já | Twentieth Century Fox
Nyní práva k tomuto muzikálu získalo studio Paramount Pictures a hodlá ho natočit znovu.
Příběh muzikálu Král a já vychází z románu od Margaret Landon Anna and the King of Siam z roku 1944. Hlavní hrdinkou příběhu odehrávajícího se v Siamu na začátku 60. let 19. století je Angličanka Anna Leonowens. Tu si Siamský král najal jako učitelku a guvernantku pro své děti.
slavny-muzikal-kral-a-ja-ceka-remake-kdo-vystrida-legendy-deboru-kerr-a-yula-brynnera
Král a já | Twentieth Century Fox
Muzikálová podoba tohoto příběhu vznikla v roce 1951 a rázem se stala na Broadwayi hitem. Muzikál Král a já si došel pro cenu Tony za nejlepší muzikál roku a dodnes platí za jeden z nejoblíbenějších muzikálů.
V roce 1956 látku převzalo studio 20th Century Fox a slavný muzikál se dočkal filmové podoby v režii Waltera Langa. Hlavních rolí se ujali Deborah Kerr a Yul Brynner. V roce 1999 se pak studio Warner Bros. pokusilo o animovanou verzi Král a já, ale ta se úspěchu původního snímku ani nepřiblížila. Zato nemuzikálové filmové verze knižní předlohy už si vedly o poznání lépe. Ta první - Anna a král ze Siamu z roku 1946 - si odnesla dva Oscary za nejlepší režii a kameru. Druhá jménem Anna a král z roku 1999 si došla "jen" pro dvě nominace na Oscara a na Zlaté glóby.
slavny-muzikal-kral-a-ja-ceka-remake-kdo-vystrida-legendy-deboru-kerr-a-yula-brynnera-2
Král a já | Twentieth Century Fox
Studio Paramout Pictures doufá, že nyní nastala ta správná doba tento klasický příběh natočit znovu a přinést do něj tak potřebnou diverzitu, kterou dosavadní snímky postrádaly. Stojí před nimi ale velmi těžký úkol, vedle samotné látky, která by měla zavést publikum do dávného Siamu, je tu výzva s ohledem na herecké obsazení. Legendy velikosti Deborah Kerr a Yula Brynnera se budou porážet těžko.