Čeho se nejvíc bál Sean Connery? Seznamte se s Rosie, která herce na place bondovky děsila k smrti

Čeho se nejvíc bál Sean Connery? Seznamte se s Rosie, která herce na place bondovky děsila k smrti
Dr. No | United Artists
Connery od začátku věděl, že role Jamese Bonda znamená ohromnou výzvu. Současně chápal, jak důležitá bude pro zbytek jeho kariéry. A byl ochotný ji dát všechno. Ostatně, kontrakt mu sliboval další čtyři filmy s Bondem v hlavní roli. Byl tu ale háček, s nímž Connery nepočítal: scéna s osminohým vrahem, kde měla být vidět Bondova tvář. Přesně tak, řeč je o slavném záběru, v němž má 007 v posteli návštěvu, o kterou se neprosil - smrtící tarantuli.
Vtip je v tom, že Connery se k smrti bál pavouků. Pokud to máte podobně i třeba jen u drobečků, kteří se vám čas od času zastaví doma v kuchyni, představte si, že by na vás někdo položil obří tarantuli. Connery přirozeně nechtěl cuknout (nebyl v pozici, kdy by si mohl diktovat podmínky), když ale máte z něčeho hrůzu, klid se i sebelepšímu herci zkrátka hraje obtížně.
Jak z toho ven? Tvůrci Dr. No nakonec našli zajímavé řešení. V prvé řadě - pro scény, kde je Conneryho tvář vidět, dali mezi něj a tarantuli tenkou skleněnou tabuli. Pokud se na scénu dobře podíváte, všimnete si, že osminohý zabiják nad hercovým tělem mírně levituje. Pro blízké záběry, kde již Conneryho tvář není, pak byl využit kaskadér Bob Simmons. Ten natáčení scény označil za jeden z nejděsivějších momentů, jaké ve své kariéře zažil.
Kdyby to tak nebohá Rosie (ano, tak se tarantule jmenovala) tušila, kolik nervů celému tvůrčímu týmu - a hlavně jeho hlavní hvězdě - způsobila :)
Dr. No
Dr. No | United Artists