Dobré zprávy. Hvězdně obsazená novinka jednoho z nejlepších filmařů současnosti klepe na dveře.

Dobré zprávy. Hvězdně obsazená novinka jednoho z nejlepších filmařů současnosti klepe na dveře.
Those Who Wish Me Dead | Warner Bros.
Snímek Those Who Wish Me Dead natočil v posledních letech zbožňovaný Taylor Sheridan, který napsal úspěšné hity Sicario: Nájemný vrah a Za každou cenu a jako režisér sklidil samou chválu za hloubavé drama Wind River. Jeho novinka vychází ze stejnojmenného románu Michaela Koryta a pojednává o manželské dvojici, která v rámci programu na ochranu svědků poskytuje úkryt mladému chlapci, jemuž jdou po krku dva nájemní zabijáci. Jejich azyl se však nachází v kruté divočině, kterou zasáhne mohutný lesní požár. Na scénáři spolupracoval Sheridan s autorem předlohy a film měl jít do kin původně už v říjnu loňského roku, než plány překazila pandemie koronaviru. Naštěstí pro fanoušky je distributorem studio Warner Bros. a neowesternový thriller se zařadí k titulům, které si odbydou premiéru simultánně v kinech i na HBO Max. V tomto případě se tak stane už 14. května tohoto roku.
Renomovaný tvůrce však zdaleka není jediným velkým lákadlem. Tím je rovněž atraktivní herecké obsazení, jemuž bude vévodit slavná Angelina Jolie. Spolupráci s Sheridanem si pak zopakuje drsňák Jon Bernthal (Wind River, Le Mans '66) a těšit se můžeme také na Nicholase Houlta (Šílený Max: Zběsilá cesta) a Aidana Gillena, jenž bude už navždy spojován s Malíčkem ze Hry o trůny.
Jeremy Renner, Elizabeth Olsen ve filmu Wind River
Jeremy Renner, Elizabeth Olsen ve filmu Wind River | The Weinstein Company
Zatím nevyšel žádný oficiální trailer, ale špičková tvůrčí konstelace a zajímavý námět jasně naznačují, že nepříliš avizovaný snímek může být černým koněm letošní bezprecedentní filmové sezóny. Škoda, že v České republice se uvedení v kinech s takřka stoprocentní jistotou nedočkáme.