Prvního 3D animovaného snímku od Studia Ghibli se dočkáme již brzy

Prvního 3D animovaného snímku od Studia Ghibli se dočkáme již brzy
Earwig and the Witch (2020) | NHK
Studio Ghibli, které má na svém kontě desítky oblíbených celovečerních animovaných filmů jako je Cesta do Fantazie (2001), Princezna Mononoke (1997), Zámek v oblacích (2004) a spoustu dalších, začalo v nedávné době čelit kritice za vizuální podobu připravovaného snímku. Vůbec prvního dokončeného příběhu od roku 2014. Stěžovali si hlavně fanoušci, kteří jsou zastánci tradiční 2D animace, na níž jsou u filmů od tohoto tokijského studia zvyklí.
prvniho-3d-animovaneho-snimku-od-studia-ghibli-se-konecne-brzy-dockame-8
Earwig and the Witch (2020) | NHK
Film na motivy dětské knihy od spisovatelky Diany Wynne Jones s názvem Earwig and the Witch, v japonském originále Âya to majo, měl být celosvětově zveřejněn 30. prosince. Došlo ale k nečekanému odkladu, což zavánělo nějakým tím "covidovým" průtahem. Internetový magazín The Hollywood Reporter nicméně obratem přišel s uklidňující zprávou.
prvniho-3d-animovaneho-snimku-od-studia-ghibli-se-konecne-brzy-dockame-3
Earwig and the Witch (2020) | NHK
Snímek byl sice odložen, ale není to o několik dlouhých měsíců, jak je tomu v dnešní době zvykem. Earwig and the Witch spatří poprvé světlo světa na streamovací službě HBO Max a stane se tak již 5. února. Jestli tedy i vy na tento animovaný celovečerní film čekáte, je to pro vás rozhodně dobrá zpráva. Režie se ujal syn proslulého animátora a režiséra Hayao Miyazakiho, Goro Miyazaki a scénáře se chopily Keiko Niwa (Příběhy ze Zeměmoří) a Emi Gunji (Na kopci z vlčích máků). O čem vlastně příběh bude?
Celý děj se bude točit okolo malé rebelské holčičky vyrůstající v sirotčinci na anglickém venkově zvaném Earwig. Holčička si žije poměrně normálním životem a nemá ani tušení o tom, že po své matce zdědila magické schopnosti. Vše se změní ve chvíli, kdy si dívenku adoptuje podivný pár a je nucena žít po boku sobecké a zlé čarodějky. Malá hrdinka je tak vržena do světa plného lektvarů a dalších kouzel. Brzy ale přijde na to, že je možná na dobré cestě k tomu splnit si sen a najít svou pravou rodinu.
prvniho-3d-animovaneho-snimku-od-studia-ghibli-se-konecne-brzy-dockame-9
Earwig and the Witch (2020) | NHK
Já osobně film za jeho 3D animaci nezavrhnu. Věřím, že si s ní Studio Ghibli jako vždy vyhrálo a že tato novinka nebude na škodu. Co na ni říkáte vy?