Přátelé: Připomínka všech hollywoodských hvězd, které se v seriálu objevily. Schválně, kolik si jich vybavíte

Přátelé: Připomínka všech hollywoodských hvězd, které se v seriálu objevily. Schválně, kolik si jich vybavíte
Přátelé | NBC

Alec Baldwin - Chlap s chutí do života (S08E18)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-1
Alec Baldwin | NBC
V osmé sérii si Baldwin zahrál nového přítele Phoebe, který se nadchne doslova pro všechno. Jeden by čekal, že někdo takový bude pro Phoebe ideální, poměrně rychle ale začne nejstřelenější členku skupiny štvát. Alec ve své roličce potěšil, arogantní postavy mu ale přeci jen sluší o něco více.

Ben Stiller - Cholerik (S03E22)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli
Ben Stiller | NBC
Kdo jiný by si mohl střihnout nevyzpytatelného cholerika, než právě Ben Stiller? Nabrnkla si ho Rachel a šlo o jeden z nejzábavnějších dílů série.

Brad Pitt - Pomluvy (S08E09)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-3
Brad Pitt | NBC
Pokud budeme mluvit o opravdu legendárním cameu, je jím zahostování Brada Pitta v osmé sérii, kde si zahrál bývalého spolužáka Rachel. V té době spolu Pitt s Jennifer Aniston chodili, takže byla ohromná legrace vidět je v odlišném nastavení, kdy v seriálu její postavu ve naopak ze srdce nesnáší.

Bruce Willis - Ross a Elizabetin otec (S06E21)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-4
Bruce Willis | NBC
Další památné cameo, navíc protažené hned na tři epizody. Bruce Willis si Paula Stevense, otce studentky, s níž randí Ross, opravdu vychutnal. Důkazem je cena Emmy pro nejlepší komediální výkon hostující hvězdy.

Danny DeVito - Jak striptér plakal (S10E11)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-5
Danny DeVito | NBC
V desáté sérii tvůrci přizvali do role striptéra filmového veterána Dannyho DeVita. Jeho sexy taneček, který na rozlučce předvede, je nezapomenutelný.

Denise Richards - Sestřenice (S07E19)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-6
Denise Richards | NBC
Jak nechcete, aby vypadala vaše příbuzná? Rozhodně jako Denise Richards! Rossovi určitě nejde vyčítat, že ho jeho sestřenice přitahovala. Kdo by krásce z hitů Jeden svět nestačí, Hvězdná pěchota a Nebezpečný hry odolal?

Gary Oldman - Svatba (S07E23/24)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-7
Gary Oldman | NBC
Gary Oldman se v seriálu zhostil role legendárního fiktivního herce Richarda Crosbyho, s nímž se Joey sejde při natáčení válečného velkofilmu. Jeho unikátní herecká taktika? Plivání! Jen tak se herec naplno do role ponoří.

George Clooney - Správná rozhodnutí (S01E17)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-21
George Clooney a Noah Wyle | NBC
Přátelé se hned několikrát nečekaně prolnuli s jinými slavnými seriály (nejvíce se sitcomem Jsem do tebe blázen, kde Lisa Kudrow hrála číšnici Ursulu, z níž se v Přátelích vyklubalo dvojče Phoebe). V případě první série diváky překvapilo cameo dvojice hvězd z Pohotovosti (vyjma Clooneyho do hostovacího vlaku naskočil i Noah "John Carter" Wyle). Sice se jejich postavy jmenovaly v Přátelích jinak, každému ale bylo jasné, na co herci odkazují.

Helen Hunt - Dvojčata (S01E16)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-22
Helen Hunt | NBC
No a když už tvůrci převzali z Jsem to tebe blázen postavy Ursuly, přirozeně se v Přátelích musela objevit Jamie Buchmanová (Hunt) se svou nejlepší kamarádkou Fran (Leila Kenzle), aby se omylem potkali s Phoebe.

Hugh Laurie - Rossova svatba 2. část (S04E24)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-8
Hugh Laurie | NBC
Přesně tak, i Dr. House má svůj moment ve slavném sitcomu. Konkrétně si Laurie užil postavu otráveného spolucestujícího, jehož se Rachel snaží v letadle přesvědčit, že narušit Rossovu svatbu vyznáním je dobrý nápad.

Charlie Sheen - Plané neštovice (S02E23)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-20
Charlie Sheen | NBC
To by bylo, aby si v "největším sitcomu devadesátek" nestřihl roličku sympatický průšvihář Charlie Sheen, který byl v té době v komediích již jako doma. Pro Sheena šlo nicméně tehdy o netypický výstup - v té době (v době vysílání epizody se psal rok 1996) hrál výhradně ve filmech. Jeho sitcomovské období odstartovalo až v roce 2000 Všemi starostovými muži.

Charlton Heston - Joey není ve své kůži (S04E14)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-9
Charlton Heston | NBC
Největší legenda, jaká se kdy v seriálu objevila. Heston si zahrál herce, který dá Joeymu pár rad do života. Včetně "už nikdy nepoužívej mou sprchu".

Christina Applegate - Jak Amy hlídala Emmu (S10E05)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-10
Christina Applegate | NBC
Melounek z legendárního osmdesátkového sitcomu Ženatý se závazky okořenil seznam hvězdných hostů jako sestra Rachel Amy. Její účast nicméně byla dílem náhody, neboť původně tvůrci počítali s návratem již představné sestry Jill (o její hvězdné představitelce až za chvíli), ale ta nakonec opětovné hostování odmítla a tak vznikla postava Amy.

Isabella Rossellini - Bratrská láska (S03E05)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-11
Isabella Rossellini | NBC
Svého času bylo hodně populární, že si páry ze srandy psaly seznam celebrit, se kterými mají od partnera dovoleno se vyspat, kdyby je potkaly. Ross si mezi ně napsal Isabellu Rossellini a ke své smůle ji i opravdu v kavárně Central Perk potkal, což samozřejmě vedlo k ohromnému trapasu.

Jean-Claude Van Damme - Rande s Van Dammem (S02E13)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-12
Jean-Claude Van Damme | NBC
Jean-Claude je jedna z mála hvězd, která si v seriálu zahrála sama sebe. Tvůrcům se tohle cameo trochu vymstilo, neboť Van Damme nechal celý štáb čekat dlouhých 12 hodin, než konečně dorazil na plac. Nutno podotknout, že se to vyplatilo. Je skvělý a v seriálu ukázal, že by se v komediích neztratil.

Jeff Goldblum - Přepadení (S09E15)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-13
Jeff Goldblum | NBC
Hvězda megahitů Jurský park a Den nezávislosti obohatila Přátele v roli slavného herce, který Joeyho několikrát zkouší pro roli ve svém novém filmu.

Julia Roberts - Rande s Van Dammem (S02E13)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-14
Julia Roberts | NBC
Třináctá epizoda druhé série byla výjimečná tím, že vyjma Van Dammea nabídla i další hvězdu - Julii Roberts! Ta si zahrála Chandlerovu bývalou spolužačku, která má na něj přichystanou pomstu. Proč byla vlastně tahle epizoda tak herecky našlapaná? Televize chtěla již tak populární seriál ještě více podojit a právě tahle epizoda běžela po Super Bowlu. Tah televizi vyšel. Jde o nejsledovanější díl v historii show - sledovalo ho 52.9 milionů diváků!

Paul Rudd - Dětský lékař (S09E03)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-15
Paul Rudd | NBC
Málokdo už si dnes nejspíš vzpomene na to, že si Phoebe v Přátelích vzala samotného Ant-Mana! V případě Rudda ale rozhodně nelze mluvit o cameu, neboť jeho sympaťák Mike Hannigan se objevil hned v 17 epizodách.

Reese Witherspoon - Rachel a její sestra (S06E13)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-16
Reese Witherspoon | NBC
A jsme u již zmíněné první sestry, kterou si zahrála Pravá blondýnka Reese Witherspoon. Když měla možnost si roli Jill zopakovat, odmítla s tím, že natáčení před živým publikem je na ni přeci jen až příliš silná káva.

Robin Williams a Billy Crystal - Největší šampion (S03E24)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-2
Billy Crystal a Robin Williams | NBC
Kdo jiný by si mohl zahrát v komediálním sitcomu jménem Přátele, než dva geniální komici, kteří byli ve skutečném životě ohromní kamarádi? Robin Williams a Billy Crystal sdílející "soukromý" rozhovor s hrdiny show patří k nejlepším momentům celého seriálu. Kdo neviděl, měl by to ihned napravit!

Sean Penn - Halloween (S08E06)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-17
Sean Penn | NBC
Sean Penn rozhodně není známý tím, že by běžně hrál citlivé charaktery. Možná i proto je Eric v jeho podání tak osvěžující a roztomilá figurka.

Susan Sarandon - Joeyho nový mozek (S07E15)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-19
Susan Sarandon | NBC
V deváté sérii poctila Přátelé návštěvou jako vždy neodolatelná Susan Sarandon coby herečka nekončící soap opery Dny našeho života, jejíž roli nečekaně přebírá Joey. A přirozeně se ti dva spolu vyspali, protože... Joey.

Tom Selleck - První rande (S02E15)

pratele-nejvetsi-hvezdy-co-si-v-serialu-zahostovaly-a-nejspis-uz-jste-na-ne-zapomneli-18
Tom Selleck | NBC
Majitel nejslavnějšího televizního knírku (Magnum) si v seriálu zahrál Dr. Richarda Burkea, který začne chodit s Monikou navzdory tomu, že mají ti dva mezi sebou slušný věkový rozdíl. Ani Selleck není klasické cameo, neboť se objevil hned v devíti epizodách, navíc napříč pěti sériemi. Své místo si tu ale rozhodně zaslouží, protože vytvořil hned několik památných scén seriálu.