Pacific Rim 2: Proč se do pokračování nevrátil Charlie Hunnam

Pacific Rim 2: Proč se do pokračování nevrátil Charlie Hunnam
Charlie Hunnam | Warner Bros.
V ne příliš povedeném snímku Pacific Rim: Povstání (2018) vystřídal Charlieho Hunnama v roli hlavního hrdiny sympatický John Boyega. Vyvolalo to ale otázku, proč se vůbec Charlie do pokračování nevrátil. Po vydání prvního dílu to totiž vypadalo, že se v budoucím díle objeví znovu, alespoň tedy o tom jednal s režisérem Guillermem del Torem, který první díl natočil. Když však bylo nakonec rozhodnuto, že del Tora v křesle režiséra nahradí Steven S. DeKnight, Hunnam si už domlouval jiné projekty. Celou situaci po letech herec konečně vysvětlil při rozhovoru pro Collider.
"Roli v tom hrály zejména obchodní elementy, které vyžadovaly, aby se produkce zahájila urychleně. Studio Legendary bylo převzato čínským studiem Wanda, které chtělo pokračování rychle natočit, ale já jsem zrovna nebyl dostupný. To se prostě stává. Nijak jsem nad tím nenaříkal."
Nutno také dodat, že herec se na druhý díl nikdy nepodíval, tudíž nemůžeme vědět, zda toho herec třeba nakonec nelituje. Ale vzhledem k ne úplně vřelému přijetí od kritiků a diváků, kterého se druhý díl dočkal, se kvůli tomu herci nemusí špatně spát.
Idris Elba, Charlie Hunnam
Pacific Rim (2013)