Armáda mrtvých by mohla být revolučním zombie filmem

Armáda mrtvých by mohla být revolučním zombie filmem
Armáda mrtvých | Netflix
Režisér Zack Snyder není v zombie žánru žádným nováčkem. V roce 2004 nám naservíroval parádní Úsvit mrtvých, který byl důstojný remake legendární klasiky od George Romera. Snyder se po letech k chodícím mrtvolám znovu vrací, tentokrát se snímkem Armáda mrtvých (2021), která se má od dnešních zombie filmů v mnohém lišit. Příběh se bude odehrávat v post apokalyptickém Las Vegas, ve kterém se skupina žoldáků pokusí o velice ambiciózní loupež. Že to zní nic moc? Podle herce Garreta Dillahunta, který už má se zabíjením zombíků zkušenosti ze seriálu Živí mrtví: Počátek konce (2015), nás ale čeká pěkně originální jízda, která se má od dnešních snímků podobného žánru hodně odlišovat.
"Bude to hodně jiné. Také se na to už moc těším. Vnést do zombie tématiky nové nápady je osvěžující. Tvůrci se odklonili od klasického pojetí zombie žánru, ke kterému se z nějakého důvodu v poslední době všichni uchylovali. Řeknu vám, že ty zombie jsou děsivé. Fakt hodně rychlé a děsivé."
Scénář vzniká podle příběhu, který si Snyder sám vymyslel. Chopí se proto otěží režie, přičemž na samotném scénáři se podílel také. Údajně není ve své kreativní svobodě nijak omezený, může proto s filmovou produkcí nakládat dle libosti. Tak snad čeká zombie fanoušky pořádná divočina.
Garret Dillahunt
Garret Dillahunt | SPI International