Hrůzy vietnamské války si řada veteránů nosila nebo nosí celý život v sobě. Herec Tom Hardy se k nim nyní připojí

Hrůzy vietnamské války si řada veteránů nosila nebo nosí celý život v sobě. Herec Tom Hardy se k nim nyní připojí
Přebal knihy The Things They Carried | Mariner Books
A nyní se o to pokusí další. Rupert Sanders se rozhodl zfilmovat knihu Tima O’Briena jménem Co nosili s sebou: povídky z vietnamské války (v origináleThe Things They Carried). Sám autor válku ve Vietnamu zažil, jedná se tedy o autentické dílo plné povídek inspirovaných vlastními zážitky. V hlavních rolích stejnojmenného snímku se představí Tom Hardy, Stephen James, Tye Sheridan, Bill Skarsgard a Pete Davidson.
Tom Hardy
Dunkerk
Autorem scénáře je Scott B. Smith, jehož úkolem bude převést příběhy čety mladých vojáků do podoby filmu. Ve Vietnamu totiž tito muži nebojovali jen s nepřítelem, ale občas i sami se sebou. V jejich vzájemných vztazích se odrážel jejich strach, osamělost, vztek i odloučení od okolního světa. Chybí jim jejich rodiny, přátelé i známosti, stejně jako životy, které nechaly za sebou a které už nikdy nebudou stejné. Vedle toho si ale uvědomují, že právě členové jejich čety jsou v danou chvíli jejich jedinou rodinou, nikoho jiného tu totiž nemají a musí se na sebe spolehnout. Závisí na tom jejich životy.
vietnamskou-valku-si-nosila-nebo-nosi-rada-veteranu-cely-zivot-v-sobe-tom-hardy-se-k-nim-nyni-pripoji
Vojákova milenka | Paramount Network
Kniha vyšla v roce 1990 a současná plánovaná verze není jediným filmovým zpracováním této povídkové knihy. První adaptace vznikla v roce 1998 s Kieferem Sutherlandem a Skeetem Ulrichem v hlavních rolích, kdy se své filmové podoby dočkala povídka Sweetheart of the Song Tra Bong pod názvem Vojákova milenka.
Tom Hardy bude film i produkovat a natáčení by mělo začít na začátku příštího roku v Thajsku.
Recenze: The Vietnam War - úžasný dokument o tragickém konfliktu
Recenze4. 12. 2018
Recenze: The Vietnam War - úžasný dokument o tragickém konfliktu
vietnamskou-valku-si-nosila-nebo-nosi-rada-veteranu-cely-zivot-v-sobe-tom-hardy-se-k-nim-nyni-pripoji-1