První upoutávka na nový film neomylného Davida Finchera je venku! Kdy ho uvidíme?

První upoutávka na nový film neomylného Davida Finchera je venku! Kdy ho uvidíme?
Mank | Netflix
Onou novinkou je samozřejmě nejnovější snímek Davida Finchera s názvem Mank, který bude detailně prozkoumávat zákulisí vzniku legendární klasiky Občan Kane. A jelikož víme, jak dobře zvládl Fincher zmapovat zákulisí vzniku Facebooku v jeho 10 let starém Social Network a jak zručně dokáže oscilovat mezi různými žánry, rozhodně máme mnoho důvodů k tomu, abychom se na černobílý životopis, který má vzbuzovat poctivý feeling třicátých let, nefalšovaně těšili.
Podle aktuálního plánu by se měl Mank v průběhu listopadu představit v omezeném počtu vybraných kin, zatímco na Netflix má dorazit 4. prosince. A pokud stále moc nevíte, co si o projektu, za nímž jako scénárista stojí Fincherův zesnulý otec Jack, vlastně myslet, čerstvě vydaná minutová upoutávka vám mnohé osvětlí. Obrazy a celková nálada opravdu evokují tu nejklasičtější éru americké kinematografie, čemuž přispívají i střihové postupy traileru a syté nasvícení. Jednotlivé záběry pak skýtají mnoho paralel s ikonickým dílem Orsona Wellese, které to mělo ve své době těžké jakožto dost otevřená parafráze na život tehdejšího všemocného novinového magnáta Williama Randolpha Hearsta (jehož ztvární výborný Charles Dance).
Mank
V hlavní roli producenta Hermana J. Mankiewicze se objeví herecký chameleon Gary Oldman, jehož kromě zmíněného Dance doplní třeba Amanda Seyfried, Lily Collins a Tom Burke jako Orson Welles. Líbil se vám výše přiložený teaser a věříte, že půjde o srovnatelně precizní dílo jako v případě Social Network či podobně fakticky zaměřeného Zodiaca?