Trailer: Tom Hanks opět zachraňuje. Tentokrát na Divokém západě a pod dohledem režiséra Jasona Bournea

Trailer: Tom Hanks opět zachraňuje. Tentokrát na Divokém západě a pod dohledem režiséra Jasona Bournea
News of the World (2020) | Universal Pictures
Paula Greengrasse má většina filmového světa zafixovaného hlavně jako režiséra tří bourneovských filmů, které svým specifickým režijním stylem povýšil na jedny z nejlepších a nejvýraznějších akčních filmů nového tisíciletí. Jeho patrně nejobdivovanějším snímkem je Let číslo 93, jenž strhujícím způsobem zrekonstruoval jednu z klíčových událostí, k nimž došlo během masivního teroristického útoku 11. září 2001. Dosud posledním Greengrassovým filmem bylo 22. července, v němž se známý filmař věnoval teroristickému činu spáchanému norským pravicovým radikálem Andersem Breivikem. Vzhledem k režisérově předchozí tvorbě je proto volba tématu i žánru jeho nejnovějšího počinu dosti překvapivá - westernový příběh totiž točí poprvé.
Zprávy ze světa
News of the World, do nichž obsadil Toma Hankse , s nímž už natočil povedeného Kapitána Phillipse, i z první zveřejněné ukázky působí zcela "negreengrassovsky". Zatím to vypadá, že nás čeká dojímavé dobrodružné putování divokým Západem, jehož hlavní hnací silou bude postupné sbližování Hankse, jenž zde ztvárňuje ovdovělého veterána občanské války, s jeho mladou parťačkou, jíž má dopravit proti její vůli od indiánů, kteří ji kdysi unesli, k její tetě a strýci.
Co z této zápletky a dobového zasazení Greengrass vytěží, bychom se mohli dozvědět už 28. ledna 2021, kdy by měl mít jeho nový film v českých kinech premiéru.