Poslední skaut: Hubatá dcerka pěkně vyrostla a dotáhla to na královnu strachu

Poslední skaut: Hubatá dcerka pěkně vyrostla a dotáhla to na královnu strachu
Vražedná sekera 3 | 2013 - Dark Sky Films
Zahrála si ji Danielle Harris a v době natáčení jí bylo 13 let. Že jste herečku jinde nezaznamenali? Možná jen nesledujete ten správný žánr. Jakkoli je drzá Darian z Posledního skauta její pravděpodobně nejvýraznější rolí, skutečného věhlasu dosáhla Harris úplně jinde - v hororových filmech.
Danielle Harris, Damon Wayans, Bruce Willis
Poslední skaut | Warner Bros.
Poprvé se s maskovaným zabijákem setkala před kamerou již koncem osmdesátých let, kdy natočila čtvrtý a pátý Halloween (symbolicky šlo o úplně první filmy, v nichž si zahrála). Postupem let si budovala pověst nové vřískající královny (jak fanoušci označují v žánru oblíbené herečky) snímky Temná legenda (1998), Halloween (2007), Halloween II (2009), Blood Night (2009), Vražedná sekera II (2010) a III (2013) nebo Děs po setmění (2014). A je jen skromný výpis toho výraznějšího z její obsáhlé hororové filmografie.
Vražedná sekera II
Vražedná sekera II | Dark Sky Films
Není to tak, že by přítomnost Harris automaticky symbolizovala hit. Pro milovníky filmového strachu je ale lákadlem, na které rádi slyší. Do kin se sympatická drobná herečka podívá spíše vzácně. Naposledy ji pozornější diváci mohli zaznamenat v malé roli v tarantinovce Tenkrát v Hollywoodu, kde měla čestné cameo coby těhotná členka Mansonovic šílené rodinky.
Jejím nejnovějším žánrovým přírůstkem je Redwood Massacre - Annihilation, na jehož trailer se můžete podívat níže a který vyšel na VOD před pár dny.
Redwood Massacre: Annihilation