Nebojme se vlkodlačího syndromu. Jeden z nejuznávanějších českých reklamních režisérů natočil film věnovaný vzácné genetické poruše

Nebojme se vlkodlačího syndromu. Jeden z nejuznávanějších českých reklamních režisérů natočil film věnovaný vzácné genetické poruše
Podivuhodná dobrodružství Paula Harkera | detail plakátu
O čem to je: Paul (Jaeden Lieberher) je samotář, který občas prohodí slovo s otcem. Matka od nich dávno odešla, dost brzy na to, aby si ji zamlklý mladík uchoval v oblaku iluze. Získat přátele je pro Paula prakticky nemožné, od narození se od vrstevníků drasticky odlišuje – trpí nemocí zvanou hypertrichóza, jeho tělo včetně tváře pokrývá husté ochlupení vzbuzující na první pohled v okolí strach a averzi. V den třináctých narozenin se Paul rozhodne vzít osud do vlastních rukou a hnán snahou získat odpovědi na nevyřčené otázky vyhledat matku. (MFF Karlovy Vary)
Martin Krejčí
Martin Krejčí | Film Servis Festival Karlovy Vary
Lidé s hypertrichózou žijí mezi námi. Takzvaný vlčí syndrom (nebo syndrom vlkodlaka) se na první pohled projevuje výrazným ochlupením, které se vyskutuje téměř na všech částech těla. Mnozí lidé se s hypertrichózou již narodili, jiní ji získali v důsledku nemoci. Pro režiséra Krejčího však nešlo primárně o to poukázat na to, jak se vizuálně odlišný člověk vypořádává s pohledem okolí, ale ještě o něco hlubšího. "Pro mě nebylo hlavním tématem postavení outsidera ve společnosti, ale uvědomění si, že jsme všichni minorita. Každý jsme něčím jiný. Všichni zažíváme pocit osamění," uvedl Krejčí loni v létě v rámci interview pro karlovarský filmový festival, kde svůj snímek prvně představil užšímu publiku.
První kritické ohlasy na webu RottenTomatoes prozatím filmu přiřkly známku 7.3 z 10. 89 procent všech recenzí je kladných.
Podivuhodná dobrodružství Paula Harkera
The True Adventure of Wolfboy | Film Servis Festival Karlovy Vary
Po náročném castingu (Krejčí pro roli hledal někoho, kdo ho zaujme díky očím, ostatní části těla a obličeje jsou často zakryty kuklou) režisér do hlavní role obsadil Jaedena Liberhera z hororové série To. V dalších úlohách se představí například ikonický John Turturro (Big Lebowski) nebo Chloë Sevigny (Kluci nepláčou). Scenáristkou snímku je Olivia Dufault, která se podílela též na vzniku seriálů Legion a Kazatel.
Zda a kdy se film The True Adventures of Wolfboy podívá do české distribuce, to prozatím nevíme.
Podivuhodná dobrodružství Paula Harkera