Nová Zjizvená tvář možná našla svého představitele!

Nová Zjizvená tvář možná našla svého představitele!
Zjizvená tvář (1983) | Universal Pictures
O nové verzi kultovní Zjizvené tváře se mluví už hodně let. Za tu dobu už s ní bylo spojováno několik tvůrců, až nyní to ale vypadá, že film už brzy skutečně začne vznikat. Za scénářem stojí držitelé Oscara Joel a Ethan Coenovi (Fargo, Big Lebowski, Tahle země není pro starý) a režii dostal na starost Luca Guadagnino (Dej mi své jméno, Suspiria), jeden z nejzajímavějších filmařů posledních pár let, pro nějž je epický příběh Tonyho Montany značně přitažlivý. Ambiciózního imigrantského gangstera považuje za archetypální charakter a za příkladnou ukázku amerického snu o vzestupu a pádu.
Luca Guadagnino
Luca Guadagnino | Sony
Nyní se objevil drb, že Guadagninovým Montanou by se mohl stát stále populárnější Michael B. Jordan. Hvězda rockyovského spin-offu Creed či výborný záporák Killmonger v marvelovském Black Pantherovi by mohl být dozajista zajímavou volbou pro nové zpodobnění ikonického antihrdiny, jenž se řadí mezi divácky nejoblíbenější filmové mafiány.
Michael B. Jordan, Daniel Kaluuya
Michael B. Jordan | če
Guadagninova verze bude v historii už třetím ztvárněním dané látky. První se odehrávala v době prohibice (šlo tedy o pašování alkoholu). Natočil ji žánrově nevyhraněný Howard Hawks (Hluboký spánek, Rio Bravo) v roce 1932 s Paulem Munim, jehož postava se jmenovala Tony Camonte a šlo o italského imigranta inspirovaného Alem Caponem.
Paul Muni
Paul Muni | United Artists
Druhou (a slavnější) roku 1983 zrežíroval Brian De Palma (Neúplatní, Carlitova cesta) podle scénáře Olivera Stonea (Četa, Vítězové a poražení). Tonyho Montanu, kubánského imigranta, jenž si v Miami vybudoval vlastní drogové impérium, v ní jedinečným a nezapomenutelným způsobem ztvárnil Al Pacino.
Al Pacino
Al Pacino | Universal Studios
Je podle vás Jordan dobrá volba? Pokud ne, koho byste si jako nového Tonyho Montanu představovali vy? Dejte vědět v diskuzi!