Ambiciózní Bradley Cooper bude znovu režírovat sám sebe. V připravovaném hudebním životopisu míří proklatě vysoko

Ambiciózní Bradley Cooper bude znovu režírovat sám sebe. V připravovaném hudebním životopisu míří proklatě vysoko
Carey Mulligan, Bradley Cooper | IFC Films / Vertical Ent.
Snímek s pracovním názvem Maestro vzniká pro Netflix a vedle Bradleyho Coopera se v roli jeho celoživotní lásky Felicie představí herečka Carey Mulligan (Wildlife, Velký Gatsby, Drive, Stud). Ke spolupráci na scénáři získal Cooper velezkušeného Joshe Singera, který je držitelem Oscara za Spotlight z roku 2016. Kromě toho je Singer podepsán pod snímky První člověk (2018) nebo Akta Pentagon: Skrytá válka (2017).
Carey Mulligan
Carey Mulligan si zahraje ženu Leonarda Bernsteina, Felicii Bernstein.
Autoři Meastra se na Bernsteinův život podívají z perspektivy jeho láskyplného vztahu s manželkou Felicií, který pojmou na časové ose 30 let počínaje polovinou 40. let minulého století, kdy se dvojice seznámila. Dle dostupných informací se tedy můžeme těšit na výpravné hudební melodrama, kterým by si Netflix rád udržel prvenství mezi VOD platformami natáčejícími svůj originální obsah konkurující významným hollywoodským studiím.
ambiciozni-bradley-cooper-bude-znovu-rezirovat-sam-sebe-v-novem-hudebnim-zivotopisu-miri-proklate-vysoko
Leonard Bernstein | Česká televize
Kdo byl Leonard Bernstein: Žil mezi roky 1918-1990. Slavný hudební skladatel, dirigent, pedagog a popularizátor klasické hudby. Od roku 1958 do roku 1969 byl hudebním ředitelem Newyorské filharmonie. Celosvětově je znám hlavně jako autor hudby k muzikálu West Side Story (1957). V prosinci 1989 dirigoval Beethovenovu Symfonii č. 9 během oslav pádu Berlínské zdi. Blízko měl Bernstein též k Československu. S velkým dojetím a za nadšené účasti prezidenta Havla a dalších posluchačů dirigoval Bernstein závěrečný koncert Pražského jara 1990, který měl na programu jak jinak než Beethovenovu Symfonii č. 9 (video najdete zde). Ještě téhož roku Leonard Bernstein ve věku 72 let na následky zápalu plic zemřel.
Poznáte slavné životopisné filmy?