Trailer: Sacha Baron Cohen konečně stane před soudem! Zpovídat se bude ze zločinů proti státu

Trailer: Sacha Baron Cohen konečně stane před soudem! Zpovídat se bude ze zločinů proti státu
The Trial of the Chicago 7 | Netflix
Jeho novým projektem je ale něco úplně odlišného. Jedná se o snímek Aarona Sorkina, který vznikl na základě skutečné události. Jsou témata a kapitoly lidské historie, které se neustále opakují a přesně rezonují se současnou situací v naší společnosti. A toto je jeden z nich. Sacha Baron Cohen a dalších šest mužů skončí před soudem kvůli tomu, že se snažili vyjádřit svůj svobodný názor a jsou označeni za zrádce. Snímek se jmenuje The Trial Of The Chicago 7 a venku je první trailer.
Chicagský tribunál | Netflix
Jako by si lepší dobu filmaři ani vybrat nemohli s ohledem na události v Sýrii, Ukrajině, Bělorusku nebo samotné Americe. Díky koronaviru je nyní vše na vedlejší koleji, to ale neznamená, že se to neděje. Trošku to připomíná příběh Vrtěti psem, že? Také si občas položíte otázku, zda náhodou ta netopýří potvora nemá odvést pozornost lidí někam úplně jinam? Pojďme ale zpět k filmu.
Vedle Cohena se v dalších rolích představí Yahya Abdul-Mateen II, Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne, Ben Shenkman, John Carroll Lynch, Mark Rylance, Alex Sharp, Frank Langella a Jeremy Strong.
Příběh filmu nás přenese do Chicaga roku 1968, kde se skupina lidí domluvila na nenásilné demonstraci proti válce ve Vietnamu, vše se ale nakonec vyhrotilo v násilný střet s policí a Národní gardou. Sedm organizátorů protestu bylo obviněno z podněcování k nepokojům a dalších zločinů proti státu. Dosud se jedná o jeden z nejslavnějších soudních procesů v USA.
Alex Sharp, Mark Rylance, Yahya Abdul-Mateen II, Ben Shenkman, Eddie Redmayne
The Trial of the Chicago 7 | Netflix
V červenci koupila práva k filmu společnost Netflix, která datum premiéry stanovila na letošní 16. říjen. Snímek, který vzniká vlastně od roku 2007 tak konečně spatří světlo světa.