Nejlepší filmové trháky, které se točí okolo peněz

Nejlepší filmové trháky, které se točí okolo peněz
Nelítostný souboj | Unsplash.com
Že nebankovní půjčka není jediným řešením, když potřebujete peníze, vědí ústřední hrdinové každého filmu o vloupačce. Jestli už máte tyhle příběhy, jejichž vrcholem je divoká honička s policajty, okoukané, inspirujte se naším výběrem těch nejlepších trháků, které se sice točí okolo financí, jsou však bravurně natočené a patří mezi poklady světové kinematografie.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj
Nelítostný souboj | Warner Bros.
Příběh o jedné velké loupeži, životní lásce i nepřátelství na život a na smrt vás bude bavit od začátku do konce, ačkoliv je už přes 30 let starý. Pod taktovkou režiséra Michaela Manna se ve filmu vůbec poprvé na plátně setkaly legendy americké kinematografie: Al Pacino a Robert De Niro. Nechceme vám prozrazovat ústřední zápletku předem, ale konec vás zaručeně chytne za srdce.

Počátek

Leonardo DiCaprio
Počátek | Warner Bros.
Že máte filmy o bankovních loupežích okoukané? Počátek je jedinečný film, jehož příběh se točí nejen okolo velké krádeže. Hrátky s časem, lidským vědomím i realitou vás nenechá ani chvilku v klidu. Režisér Christopher Nolan světu opět dokázal že patří mezi největší talenty své doby. Bravurní scénář, jedinečná kamera a soundtrack od Hanse Zimmera dělají z tohoto filmu kultovní snímek, který by měl vidět každý filmový fanoušek.

Vlk z Wallstreet

Jonah Hill
Vlk z Wall Street
Vzestup a pád jsou základní esencí všech filmů od Martina Scorseseho, nejinak tomu je i u jeho posledního velkého trháku Vlk z Wall Street. Vypravěčský um velikána americké kinematografie vás i tentokrát připoutá k obrazovce od první scény až do závěrečných titulků. Připravte se na tříhodinový mix životopisného dramatu a skvělé komedie s Leonardem DiCapriem v roli ambiciózního burzovního makléře Jordana Belforta.