Noví mutanti byli původně klasickým filmem o superhrdinech, který se nakonec změnil v horor

Noví mutanti byli původně klasickým filmem o superhrdinech, který se nakonec změnil v horor
Noví mutanti | če
Noví mutanti (2020) budou prvním hraným filmem ze série X-Men, který bude mít hororový žánr. Režisér Josh Boone však prohlásil, že horor se z toho stal zcela neplánovaně.
"Rozhodně to nebylo tak, že jsme si se scénáristou jen tak někam sedli a řekli si něco na způsob: ,Hej, uděláme hororovou filmovou adaptaci komiksu.´ Zkrátka jsme prostě chtěli natočit Nové mutanty, přičemž během tvorby se z toho tak nějak horor stal. Chtěli jsme, aby byl film co nejvíce uzemněný, nemluvě také o tom, aby ho táhli dobré herecké výkony. Nechtěli jsme, aby se podobal ostatním marvelovským filmům. Chtěli jsme točit v reálných lokacích a udělat všechno pro to, aby jeho estetika neměla obdoby. V osmdesátých letech jsme marvelovské komiksy opravdu zbožňovali, všechny naše odkazy ve filmu tudíž míří právě na ně. Vybavuji si ze svého mládí všechny ty děsivé komiksové obaly Nových mutantů od Billa Sienkiewicze, přičemž už tehdy jsem si říkal, že tohle není jako ty ostatní věci od Marvelu."
Hororem není jen samotný film, ale i věčné odkládání, které se s ním táhne už několik dlouhých let. Zatím to ale vypadá, že je tato noční můra konečně u konce, Noví mutanti již mají stanovený pevný datum premiéry, tedy 28. srpna (jak potvrdil zástupce distribuční společnosti Falcon, pozn. redakce), což už je v podstatě za rohem. Tak doufejme, že se dlouho očekávaného spin-offu konečně dočkáme.
Maisie Williams, Charlie Heaton, Anya Taylor - Joy
Noví mutanti | 20th Century Studios