Trailer: Halloween zabíjí. Ano, už zase...

Trailer: Halloween zabíjí. Ano, už zase...
Halloween (2018) | Universal Pictures
Když se před dvěma roky v kině objevil nový díl série Halloween, dějově navazující pouze na legendární jedničku, šlo o velmi pěkně provedený návrat ke stylu jak Carpenterova filmu, tak ke kořenům slasheru jako takového. David Gordon Green (Princ a Pruďas) jakožto fanoušek originálu přivedl zpět do série i její největší hereckou hvězdu - Jamie Lee Curtis. Z té ve filmu udělal traumatizovanou, psychicky narušenou ženu s militantními sklony, která od dob, co se ji Michael Myers poprvé pokusil zabít, čeká pouze na to, až se psychopatický vrah dostane na svobodu a pokusí se ji znovu dostat - a ona ho tak bude moct zabít a konečně se tak zbavit své mnohaleté noční můry.
Halloween zabíjí
Tenhle plán jí sice vyšel, ale jelikož byl Greenův snímek úspěšný, dočká se příští rok v říjnu pokračování s názvem Halloween zabíjí. V roce 2022 pak dorazí ještě snímek Halloween končí, jenž by měl Greenovu navazující trilogii ukončit.
Čerstvě zveřejněný první teaser sází pouze na jednu kartu - navazuje přímo na úplný závěr předchozího filmu a dává jasně najevo, že s Michaelovou smrtí to (opět) nebude až tak "žhavé", jak se prve zdálo... Atmosféru krátká ukázka však určitě má, návrat Jamie Lee Curtis je jistý a dokonce se údajně možná dočkáme i návratu postavy doktora Loomise v podání Donalda Pleasence, přestože ten je už 25 let po smrti. Jeho přítomnost by tak zřejmě musela obstarat digitální technologie, a i tak by se patrně objevil pouze v rámci flashbacku do roku 1978...
Halloween zabíjí
Halloween zabíjí