Filmový festival v Karlových Varech letos nakonec přece jen bude!

Filmový festival v Karlových Varech letos nakonec přece jen bude!
MFF Karlovy Vary 2019 | Film Servis Festival Karlovy Vary
Dnes zahajuje přehlídka TADY VARY ve vašem kině, v jejímž rámci bude od 3. do 11. července v šestadevadesáti českých kinech promítnuto 16 filmů, které vybral dramaturgický tým Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Každý z vybraných filmů má pouze jedno exkluzívní představení, které proběhne ve všech zúčastněných kinech ve stejný okamžik. Představení jsou koncipována ve festivalovém duchu, budou doplněna streamovanými úvody, živě přenášenými besedami a do více než 40 míst se chystají rovněž osobní delegace z festivalového týmu.
Ve dnech 18. až 21. listopadu 2020 se pak v Karlových Varech uskuteční přehlídka 54 ½ MFF Karlovy Vary.
Jiří Bartoška
Jiří Bartoška a Richard Gere
„Přehlídka TADY VARY byla naší bezprostřední reakcí na situaci, kdy jsme chtěli zajímavé filmy z festivalového výběru přivést za diváky. Ale stále cítíme, že tou klíčovou hodnotou karlovarského festivalu je atmosféra setkávání a sdíleného filmového zážitku, kdy se dokážeme společně radovat, dojímat, bát se. Věříme, že nyní opět nastává čas, kdy můžeme být spolu,“ říká prezident festivalu Jiří Bartoška.
Speciální přehlídka se sice uskuteční v netradičním podzimním termínu, ale s obvyklou festivalovou atmosférou, na kterou jsou hosté a návštěvníci zvyklí. Čtyřdenní nesoutěžní přehlídka představí 30 filmů, každý z nich bude uveden dvakrát a promítat se bude v hotelu Thermal,Městském divadle Karlovy Vary, kině Čas a sále Grandhotelu Pupp. V plánu jsou také některé z tradičních akcí doprovodného programu.
Ve spolupráci s městem Karlovy Vary a tamními ubytovateli připravují organizátoři festivalu pro návštěvníky speciální pobytové balíčky.
filmovy-festival-v-karlovych-varech-letos-nakonec-prece-jen-bude-1
filmovy-festival-v-karlovych-varech-letos-nakonec-prece-jen-bude-5