Brzy v kinech: Působivá, tajemná i hanobená. Tantra a její kořeny

Brzy v kinech: Působivá, tajemná i hanobená. Tantra a její kořeny
Příběh tantry | producenti filmu
Příběh tantry
O čem to je: Tantra je tajemná, provokující, těžko uchopitelná, kontroverzní, velebená i hanobená, ale především jedinečná, působivá, svobodomyslná a účinná cesta k poznání sebe sama a našich možností. Celovečerní dokumentární film Viliama Poltikoviče představuje tantru v její původní podobě hinduistické a buddhistické, dotkne se i současné neotantry.
Příběh tantry se prolíná s příběhem svérázné tantrické umělkyně Papiy Ghoshal, která přebývá v Kalkatě, Londýně a na Zbraslavi. Navštívíme místa, kde tantra žije od nepaměti, nahlédneme do mocných i bizarních rituálů a praktik v Indii i v Tibetu. S tantrou nás seznámí významné osobnosti jako je 14. dalajlama, Daniel Odier, Rob Preece, Ánandí Má, Stanislav Grof, Chokyong Palga rinpočhe a další. (Bontonfilm)
Simona Babčáková
Tantra (2011) | Aerofilms
Tantra z roku 2011 se na fenomén snažila nahlédnout skrze seance provozované na našem území za účasti a výpovědí hereček Simony Babčákové a Lenky Vychodilové.
Nový Příběh tantry režiséra Viliama Poltikoviče (Zrcadlení tmy, Smrt jako brána) půjde jak po "praktické stránce" tantry, tak po kořenech a původních místech vzniku nauky, která v sobě snoubí dávné vědění i tolik diskutovanou erotiku a otevřenou tělesnost. Ta je však pouhým spouštěčem ozdravných kúr a dalších stavů vycházejících z provozování tantry.

Příběh tantry: Trailer

Příběh tantry
Příběh tantry
Příběh tantry
V českých kinech budete moci na Příběh tantry prvně vyrazit 18. června 2020.