Premiéry v kinech: Sexy dračice, zabijácké drony a ten, co skolil Vémolu

Premiéry v kinech: Sexy dračice, zabijácké drony a ten, co skolil Vémolu
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) | detail plakátu / Warner Bros.
BIRDS OF PREY (PODIVUHODNÁ PROMĚNA HARLEY QUINN) (režie: Cathy Yan)
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
Před lety zaujala v jinak nepříliš vychvalovaném Sebevražedném oddílu (2016). Nyní se Harley Quinn v podání megahvězdy Margot Robbie vrací v komiksové sólovce. Utáhla vlastní celovečerák? Horko těžko. Tvůrci ji obklopili skupinkou ženštin, vše zaplnili roztodivným prostředím a vizuálem a do cesty jí postavili padoucha v podání Ewana McGregora (dle mnohých recenzentů to nejlepší z celého filmu).
V čem je problém? Quinn zkrátka v pozici ztřeštěné sexy ženštiny celý film neutáhne. Další charaktery nejsou bůhvíjak propracované, děj téměř absentující. Navíc fantaskní popkulturní vizuál a pojetí doplňují dost naturalistické scény utrhaných lidských končetin a dalších detailů patřících spíš do horrorového žánru. Recenzenti snímku prozatím dávají 55 procent.

MODELÁŘ (režie: Petr Zelenka)
Modelář
Po necelých pěti letech se s celovečerákem pro kina vrací na scénu držitel pěti Českých lvů Petr Zelenka (Ztraceni v Mnichově, Karamazovi, Rok ďábla). A dle prvních ohlasů se toho vážně nebojí a přináší příběh plný narážek na současnou politiku a společnost spolu s neotřelým tématem z prostředí dronů. Vtip ustoupil situacím, při kterých zamrazí. Už se příliš neexperimentuje. Berte, nebo nechte být. Recenzenti prozatím snímku, v němž hlavní role ztvárnili Kryštof Hádek a Jiří Mádl, dávají 72 procent.

SUPER MAZLÍČCI (režie: Reinhard Klooss)
Super mazlíčci
Tenhle rodinný animák by se mohl setkat s diváckým úspěchem. Do hlavních rolí staví lidi, zvířata a roboty, vládne solidním zpracováním a jak už víme po uplynuvším víkendu, děti rodiče do kina prostě odtáhnou. Ať to stojí, co to stojí. Ať dávají, co dávají...

PÍSEŇ JMEN (režie: François Girard)
Píseň jmen
Koprodukční drama Píseň jmen se může pochlubit hereckými hvězdami Tima Rotha (Martin) a Clivea Owena (Dovidl), které ztvárnily dvojici odloučených adoptivních bratrů. Shoda náhod přihraje Martinovi do cesty nadaného mladého houslistu. A jemu je jasné, že ho nemohl učit nikdo jiný než někdejší adoptivní bratr Dovidl. Podaří se mu ho po desítkách let odloučení najít?

ATTILA (režie: Petr Větrovský)
Attila
Celoživotní příběh sportovce, bojovníka a šampiona Attily Végha se představuje v celovečerním dokumentu Petra Větrovského. Ten zmapoval příběh Attily od jeho dětství až k "zápasu století", kdy se Attila postavil proti Karlosu „Terminátorovi“ Vémolovi. Dokument s jednoduchým názvem Attila připomíná nejdůležitější kapitoly dosavadního života zápasníka, a to už od raného dětství. Díky vyprávění jeho rodiny, blízkých, přátel, kolegů, sportovců, umělců, zpěváků, soupeřů a také do teď nikde nezveřejněným archivním záběrům, bude moct divák nahlédnout do jeho života a sledovat kroky, které ho vedly k roli MMA bojovníka.

Seznam všech únorových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.