Další film ze světa Blade Runnera? Denis Villeneuve je pro

Další film ze světa Blade Runnera? Denis Villeneuve je pro
Blade Runner 2049 | Warner Bros.
Denis Villeneuve se před pár lety rozhodl navázat na odkaz oblíbeného sci-fi snímku Ridleyho Scotta, díky čemuž následně přišel snímek Blade Runner 2049 (1917), který onen melancholický svět replikantů zase o něco více rozšířil. A i když má momentálně plné ruce práce s výrobou nového snímku Dune (2020), které se dočkáme asi až za rok, v nedávném rozhovoru pro Empire uvedl, že by se do onoho universa Phillipa K. Dicka rád navrátil. Ovšem už v poněkud jiném kabátě.
"Svět Blade Runnera je neskutečně inspirativní místo. Mám ale problém se slovem „pokračování“. Myslím, že to chce nějaké nové příběhy. Jestli chcete vědět, zda bych ten svět chtěl opět navštívit v trochu jiném stylu, tak ano, jednoznačně. Musel by to ale být samostatný projekt. Určitým způsobem zcela odpojený od předchozích dvou filmů. Detektivní noir příběh z budoucnosti… občas o tom v noci sním."
Nic samozřejmě není potvrzené, i když režisér projevil zájem o natočení dalšího dílu neonového světa, neznamená to hned, že máme otevírat šampaňské. Je zároveň také možné, že mnoho fanoušků taková zpráva nepotěší. Přeci jenom je Blade Runner pro mnohé z nich opravdu zbožňovanou klasikou, přičemž nějaké další pitvání se v této populární značce by ve výsledku mohlo být spíše kontraproduktivní.
Uvítali byste další film ze světa Blade Runnera?
Denis Villeneuve
Jared Leto