TOP kina ČR: Triumf Čechoslováků a Skywalkerův pád

TOP kina ČR: Triumf Čechoslováků a Skywalkerův pád
Šťastný nový rok | BontonFilm
5. MŮJ PŘÍBĚH (země vzniku: Česká republika)
Můj příběh
Tržby 3 miliony 27 tisíc korun / návštěvnost 19.921 diváků
Ani rekordní počet nasazených projekcí (153) vám nezajistí prvenství. Dokladem toho budiž na pátém místě skončivší romantické drama dvojice debutujících režisérů, v němž Saša Rašilov hraje vztahového tyrana a Vlastina Svátková talentovanou baletku. Jak nejde o řachandu z hor, ale o složitější a těžší téma, diváci se vzdálí. Není to poprvé, ani naposledy...

4. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (USA)
Ledové království II
Tržby 3 miliony 109 tisíc korun / návštěvnost 21.365 diváků
Téměř dva měsíce se na nejvyšších příčkách drží druhé Ledové království. Nejvýdělečnější animák v historii má na kontě v rámci českých kin přes 778 tisíc diváků a téměř 112 milionů korun. Z dlouhodobého pohledu je v rámci Top 20 bezkonkurenčně nejúspěšnějším titulem.

3. NA NOŽE (USA)
Na nože
Tržby 3 miliony 140 tisíc korun / návštěvnost 18.969 diváků
Nižší návštěvnost než druhé Ledové království i Můj příběh, ale zato vyšší tržby vynesly na třetí místo novou detektivku Na nože s Danielem Craigem v roli svérázného vyšetřovatele. Snímek pro staromilce tedy zaujal jak tuzemské kritiky, tak diváky.

2. JUMANJI: DALŠÍ LEVEL (USA)
Jumanji: Další level
Tržby 3 miliony 344 tisíc korun / návštěvnost 21.070 diváků
Téměř měsíc a půl se drží mezi nejoblíbenějšími tituly třetí Jumanji, inspirované tentokrát počítačovými hrami a virtuální realitou. Snímek má prozatím na kontě přes 400 tisíc diváků a 59 milionů korun, čím si vysloužil větší zájem než Star Wars: Vzestup Skywalkera (383 tisíc diváků). A to se počítá.

1. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK (Slovenská republika, Česká republika)
Šťastný nový rok
Tržby 4 miliony 497 tisíc korun / návštěvnost 26.765 diváků
Prvenství, stejně jako minule, patří slovensko-české vztahové komedii z Vysokých Tater. Šťastný nový rok těží ze slabší konkurence, nenáročného, stále se opakujícího tématu a hvězdných slovensko-českých herců hned několika generací. Za necelé tři týdny od premiéry má snímek Jakuba Kronera na kontě 210 tisíc diváků a téměř 33 milionů korun.
Rebel Wilson
Cats | Universal Pictures
Zajímavosti víkendu?Pád Star Wars: Vzestup Skywalkera, jemuž patří šesté místo za 13.042 diváků a 2 miliony 316 tisíc korun. Nepříliš věhlasné uzavření nové Star Wars trilogie... Ještě hůř se umístila čtvreční novinka, kterou již delší dobu provází poměrně strašná pověst (tváře slavných herců napasovány na digitální těla kocourů a koček), filmová verze muzikálu Cats. Distributor snímek promítal na 151 místech, přičemž Cats o premiérovém víkendu skončily až třinácté za návštěvnost 5.138 diváků a 621 tisíc korun. Ne, tohle se vážně nepovedlo.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.