Premiéry v kinech: Polízanice s kočkami

Premiéry v kinech: Polízanice s kočkami
Cats | archiv redakce
NA NOŽE (režie: Rian Johnson)
Na nože
Autor Loopera (2012) a Posledního z Jediů (2017) zamířil do starosvětských detektivních vod. A zadařilo se. Hvězdně obsazená komediální kriminálka v čele s Danielem Craigem sklízí velmi dobré ohlasy. Jede se podle modelu Agathy Christie, tedy očekávaně, se všemi postavama na "šachovnici" a značně stylově. Všichni z excentrické rodiny jsou podezřelí ze záhadného úmrtí autora detektivních příběhů, ale kdo to byl?! Daniel Craig bude mít co dělat, aby na to přišel.
Recenzenti dávají snímku Na nože prozatím velmi solidních 75 procent.

CATS (režie: Tom Hooper)
Cats
Již trailery dávaly tušit, že filmová verze slavného muzikálu bude výjimečnou podívanou, nikoliv však v tom pozitivním slova smyslu. Držitel Oscara Tom Hooper vzal hvězdné herce, zpěváky a tanečníky hned několika generací, opatřil je digitální kočičí srstí a vyslal je do kulis vyvádět značně dadaistické kousky. Nechme stranou, že původní verze muzikálu neměla jednotící linku, a podívejme se na první kritické ohlasy filmových Cats.
Prozatím dávají známku 32 procent a shodnou se na tom, že nic divnějšího a odpudivějšího již dlouho neviděli. Nejvíc na tom dle nich zaráží nesoudnost producentů, kteří dílo v této podobě a s hvězdnými herci v záloze vyslali do světa. Ups.

POD VODOU (režie: William Eubank)
Pod vodou
Kristen Stewart zamířila pod vodu spolu s vědeckou expedicí. A narazila na něco, co bude nejen jí usilovat o život. Hororově laděný katastrofický snímek Williama Eubanka bohužel neoplývá propracovanou psychologií postav a dalšími žánrovými kvalitami, kvůli kterým máme mnozí podobné snímky rádi. Tuzemské recenze dávají prozatím filmu Pod vodou 53 procent.

MŮJ PŘÍBĚH (režie: Libor Adam, Hana Hendrychová)
Můj příběh
Saša Rašilov jako filmový démon? Zdá se. V tuzemské novince se představí coby přítel talentované baletky (Vlastina Svátková) a přichystá jí dostatečné procitnutí z prvotní zamilovanosti. Na první ohlasy českého snímku Můj příběh si nicméně budeme muset počkat.

25 KM/H (režie: Markus Goller)
25 km/h
Němci znají recept na utužení rodinných vztahů. V roadmovie 25 km/h se dva bratři vydávají na neobvyklou cestu, aby našli... sami sebe a cestu k sobě. Zásadní otázkou zůstává, zda se vážně pojede tak pomalu, jak napovídá název filmu, nebo se události (jak bývá u podobných komedií zvykem) poněkud zvrtnou.

MEDVÍDCI BOONIE: CESTA DO PRAVĚKU (režie: Leon Ding)
Medvídci Boonie: Cesta do pravěku
A závěrem jeden čínský animák, který pojednává o medvědech cestujících v čase do pravěku. Přežijí v době, v níž šlo o jediné, tedy o jídlo a tím pádem i o život? Jen pro nejmenší diváky. Otázkou nicméně zůstává, zda kvalitami snímek snese velké plátno. Napoví trailer výše.

Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.