Slavné studio Ghibli plánuje na letošní rok hned dva nové filmy

Slavné studio Ghibli plánuje na letošní rok hned dva nové filmy
PF studia Ghibli | Ghibli
Na svých stránkách představilo originální PF, jehož autorem je sám Hayao Miyazaki, a vydalo k němu i oficiální prohlášení, ve kterém všem popřálo šťastný Nový rok a vyjádřilo solidaritu s těmi, kdo v Japonsku zažili v poslední době některou z katastrof (rozsáhlé záplavy a tajfun). Zároveň přidalo informaci, že v letošním roce pracuje hned na dvou nových snímcích.
studio-ghibli-planuje-na-letosni-rok-hned-dva-nove-filmy
PF studia Ghibli | Ghibli
Prvním je již několikrát zmiňovaný snímek Hayaa Miyazakiho Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka. Snímek vzniká podle stejnojmenné knihy a jeho hlavním hrdinou je 15letý Koperu, který se spolu se svým strýcem přestěhoval do nového bydliště, kde se musí potýkat s šikanou, chudobou, vzděláním, prací, odvahou a pokrokem.
studio-ghibli-planuje-na-letosni-rok-hned-dva-nove-filmy-1
Návrh plakátu k filmu Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka | archiv
O druhém snímku studio mlčí, ale všichni většinou odhadují, že by se mohlo jednat o první počítačově animovaný film v historii studia, jehož vznik Ghibli oznámilo před několika lety a o němž informovalo, že by jej měl režírovat Goro Miyazaki.
Premiéra snímku Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka je prý v plánu před olympiádou v Tokyu, ale odborníci jsou spíše skeptičtí s ohledem na to, že Miyazaki již není tak rychlý jako dříve a na své filmy potřebuje čas.