Bude dvojka Doctora Strange prvním hororem studia Marvel?

Bude dvojka Doctora Strange prvním hororem studia Marvel?
Doctor Strange | Marvel Studios
Prezident Marvelu Kevin Feige se totiž na téma druhého Doctora Strange poměrně rozpovídal a rozčeřil vody, když zavítal na filmovou akademii v New Yorku. V rámci přednášky totiž nerozdával jen rady budoucím filmovým nadějím, ale velmi rád se s nimi podělil i o novinky týkající se zmíněného filmu. A jelikož má Kevin Feige vždy všechno velmi dobře promyšlené, je jasné, že to byl záměr a že věděl, že dané informace nezůstanou za zavřenými dveřmi přednáškového sálu více jak pár minut a rázem obletí celý svět.
Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor
Doctor Strange
Vedle Doctora Strange v podání Benedicta Cumberbatche se představí i Elizabeth Olsen jako Scarlet Witch a víme, že děj snímku povede vstříc chystanému seriálu WandaVision, který zavede diváky do 50. let a bude se nejspíše odehrávat v některém z alternativních světů. A právě práce s mnohovesmírem a alternativními světy bude (i podle názvu snímku) tím stěžejním.
"Někdy si vybíráte titulního hrdinu, vybíráte si, která postava nebo tým bude tím, koho přivedete na plátna kin, často to ale bývá i tak, že když připravujete film, najednou se zeptáte, kdo by se tam mohl objevit nebo kdo by do děje zapadl." Toto uvedl ve své přednášce Feige a odhalil, že Doctor Strange 2 divákům představí několik zcela nových postav, které si ve filmu odkroutí v rámci MCU svou premiéru. Navíc dodal, že se jedná o postavy, které by diváci nečekali nebo netipovali.
Benedict Cumberbatch
Doctor Strange
"Vymysleli jsme úžasný způsob, aby to fungovalo, protože pro Doctora Strange 2 chceme konkrétní typ filmu a máme postavu, se kterou jsme vždycky chtěli pracovat a která tam nyní skvěle zapadla," dodal.
Všechny tyto informace samozřejmě nahrávají do karet všem možným spekulacím a jelikož chtějí Marveláci jistý typ filmu a režisérem snímku je opět Scott Derrickson, tvůrce mnoha hororových filmů, rázem se objevily dotazy, zda Doctor Strange 2 konečně nebude prvním marvelovským hororem!? O této možnosti se totiž spekulovalo s ohledem na Derricksona i u prvního dílu, tehdy se tak ale nestalo. Dojde na něj tedy nyní?
"Doctor Strange 2 nebude vyloženě hororem," přiznal nakonec Feige. "Půjde o velký film se strašidelnými sekvencemi." V tu chvíli se začaly sypat nápady na strašidelné postavy z komiksů, mezi nimiž jednoznačně vede Blade, jehož sólovka je v plánu ve Fázi 5, a kterého by se měl ujmout Mahershala Ali, dalšími návrhy jsou Brother Voodoo, Clea nebo Man-Thing.
bude-dvojka-doctora-strange-prvnim-hororem-studia-marvel
Blade | Marvel Studios
Jenže jsme u Marvelu a tam platí, že se z pusy vypouští jen to, co se vypouštět chce, a pokud současně s danou informací řeknete, že by to nikdo nečekal ani netipoval, můžete se vsadit, že na to stejně nepřijdete. Protože buď jsou hrdinové jako Blade, X-Meni nebo Fantastic Four příliš jasnou volbou, která to prostě nebude, nebo jde jen o velmi chytré matení soupeře... :-)
Nezbývá než si počkat.