Eliška Balzerová o znovuzažehnutém plameni lásky, dětech a partnerech

Eliška Balzerová o znovuzažehnutém plameni lásky, dětech a partnerech
Evita Urbaníková, Eliška Balzerová a Terezka během natáčení filmu Příliš osobní známost | Bioscop
eliska-balzerova-o-znovuzazehnutem-plameni-lasky-detech-a-partnerech
Eliška Balzerová během natáčení | Bioscop
Čím vás role, kterou hrajete v Příliš osobní známosti, zaujala?
Já mám ráda role lidí, kteří se během filmu mění. Dostala jsem nabídku hrát ženu, která svůj život už vzdala, rezignovala, obětovala svoje dny péči o vnučku. A najednou přišel někdo, kdo v ní znovu zažehl plamen lásky, do koho se zamilovala.
Je to pro herečku výzva?
Ano, mě to moc bavilo hrát. Přerod ženy, která už byla jen šedivou myškou, starala se o vnučku, vařila, prala, žehlila, na znovu rozkvetlou ženu. Pamatuji si tu scénu, kdy jsem s mužem, který se mi líbí, přišla poprvé do jazz baru, do světa, který jsem v té roli vůbec neznala. Dívala jsem se jen tak zpoza rohu a po nějaké chvíli jsem tam byla jako doma.
Eliška Balzerová, Predrag Manojlovic
Příliš osobní známost | Bioscop
Zahrála jste si po boku Mikkiho Manojloviče, kultovního srbského herce. Bylo to příjemné?
Měla jsem velké štěstí na hereckého partnera. Miki je velmi sympatický člověk, výborný herec. Když mi paní režisérka řekla, že ho našla v Srbsku, trochu jsem se lekla, protože jsem věděla, že je před námi i intimní scéna, a záleželo mi na tom, abychom si s partnerem sedli. Takže jsem byla trochu v rozpacích a také jsem to Martě řekla, ale ona mě uklidnila, že to bude v pořádku, a opravdu to bylo fajn. Miki je velmi otevřený člověk, ihned jsme se stali přáteli, dokázali jsme se dohodnout, co a jak zahrajeme, cítili jsme jeden druhého a krásně jsme herecky souzněli.
Přerod té ženy byl vidět i na tom, jak se oblékala na začátku a jak se oblékala, když potkala nového muže...
Ano, chtěli jsme, aby ten smutek a zatrpklost byly vidět, a postupně jsme je odlupovali.
Ve filmu hrajete tchyni, která není moc příjemná, jaká jste tchyně doopravdy?
My jsme dětem do života nikdy nezasahovali, nijak jsme jim výběr partnera neznepříjemňovali. Říkali jsme si s mužem – my jsme dvojice, my jsme spolu a oni budou žít s tím, koho si vyberou ony, ne my. Obě naše děti si našly skvělé partnery a jsme rádi, že jsme jako rodina spolu.
Příliš osobní známost
Příliš osobní známost
Nejlepší české komedie?