TOP kina ČR: Jumanji vyčkává Skywalkera. Bude z toho mela?

TOP kina ČR: Jumanji vyčkává Skywalkera. Bude z toho mela?
Jumanji: Další level | Sony
5. LE MANS ´66 (země vzniku: USA)
Matt Damon, Josh Lucas, Jon Bernthal, James Mangold, Caitriona Balfe, Christian Bale | 20th Century Fox
Tržby1 milion 488 tisíc korun / návštěvnost12.488 diváků
Rychlá kola, šedesátkové retro a prvotřídní herecké výkony (Christian Bale, Matt Damon) na pátém místě. Snímek pojednávající o památném celodenním (a nočním) závodě Le Mans se již pátý víkend v řadě drží mezi nejnavštěvovanějšími tituly. Na kontě má přes 142 tisíc diváků a téměř 24 milionů korun.

4. VLASTNÍCI (Česká republika)
Ondřej Malý, Vojtěch Kotek, Ladislav Trojan, Tereza Ramba | CinemArt
Tržby 2 miliony 359 tisíc korun / návštěvnost19.405 diváků
Překvapivě dobře si u tuzemského publika vedou Vlastníci, dialogovka z jedné bytové schůze. Režijní debut v rámci kinematografické tvorby zakusil Jiří Havelka a zdá se, že nepůjde o jeho poslední filmařský "pokus". Za necelý měsíc přišlo do českých kin na Vlastníky přes 146 tisíc diváků (víc než na Le Mans ´66!!!), kteří v pokladnách nechali téměř 22 milionů korun. Táhly herecké výkony spolu s tématem, jemuž se jen těžko vyhýbá.

3. ŠPINDL 2 (Česká republika)
Špindl 2
Tržby 2 miliony 601 tisíc korun / návštěvnost22.078 diváků
A ještě jeden tuzemský zářez. Špindl 2 sice patří k těm výrazně horším českým filmům letoška (možná zdaleka k nejhorším), ale diváci ho svým zájmem udržují mezi Top 5, aktuálně na 3. příčce. Za necelé dva týdny od premiéry má vztahová komedie z hor na kontě 57 tisíc diváků a téměř 8 milionů korun.

2. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (USA)
Ledové království II
Tržby 8 milionů 854 tisíc korun / návštěvnost83.959 diváků
Druhé Ledové království je pochopitelně mezi komerčně nejúspěšnějšími. Disneyovka si z celého světa už odnesla 1 miliardu dolarů a v rámci tuzemských kin jsou čísla následující: na animovanou pohádku přišlo za necelý měsíc téměř 570 tisíc diváků, tržby přesáhly 82 milionů korun.

1. JUMANJI: DALŠÍ LEVEL (USA)
Jumanji: Další level
Tržby 11 milionů 426 tisíc korun / návštěvnost97.216 diváků
Ale i proslulé a značně hegemonské studio Disney bylo krátké na třetí snímek ze série Jumanji. Dobrodružství pojednávající o virtuální hře je na špici tuzemských tržeb a návštěvnosti druhý víkend, celkově má na kontě 197 tisíc diváků a 27,5 milionů korun v rámci tržeb. Snímek o víkendu vtrhl do severoamerických kin a zaznamenal nebývalý komerční úspěch. Ale to se brzy změní. Tento týden bude mít premiéru snímek Star Wars: Vzestup Skywalkera a očekávají se hvězdné žně. Ale i tak minimálně jeden (v případě českých kin dva) týden slávy pro Jumanji: Další level.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.