Trailer: Kdo s koho? Modelář Kryštof Hádek a drony v hlavní roli

Trailer: Kdo s koho? Modelář Kryštof Hádek a drony v hlavní roli
Modelář | Falcon
Zatímco Jiří Mádl přezdívaný Plech, majitel firmy a ve volném čase rapper, sní o velkých penězích, Kryštof Hádek coby chemik a vynikající letecký navigátor Pavel sní o spravedlnosti. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do velkého světa, pracují pro prezidentského kandidáta i umělecké aktivisty. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat.

Modelář: Trailer

Modelář
„Casting byl v tomto případě více než dvouletý proces, chemie mezi dvěma hlavními hereckými představiteli je tu zásadním hybným momentem příběhu. Cílem byla věrohodnost hlavní postavy, ta se totiž ocitá v málo pravděpodobné situaci, na kterou nikdo z nás nemá odvahu. Je to Hádkova jasně nejlepší hlavní role,“ říká režisér a scenárista filmu Petr Zelenka.
V Zelenkově nejnovějším filmu Modelář, přestože žánrově nejbližšímu psychologickému thrilleru, nechybí rozhodně humor. Jiří Mádl se musel kvůli své roli naučit rapovat a mluvit jako Adam Svatoš alias rapper Kato z Prago Union, který je předobrazem jeho postavy. Originální je v Modeláři Zelenkova práce s drony.
Petr Zelenka, Jiří Mádl
Režisér Petr Zelenka během natáčení | Michaela Hermína
„Modelář má na rozdíl od filmů Karamazovi nebo Ztraceni v Mnichově jednoduchou stavbu, ale zůstávají významové vrstvy, takže lidi, kteří znají moje věci, nebudou zklamaní. Drony se tu objevují v nejrůznějších akcích, jen scénu špehování nevěrné ženy s manželem jsem na poslední chvíli škrtl ze scénáře,“ dodává Zelenka.
Do kin uvede film 6. února 2020 distribuční společnost Falcon.
Modelář
Nejlepší české komedie?