TOP kina ČR: Sály se po nástupu Ledového království II otřásly v základech!

TOP kina ČR: Sály se po nástupu Ledového království II otřásly v základech!
Ledové království II | Disney
5. ŽENSKÁ NA VRCHOLU (země vzniku: Česká republika, Slovensko)
Ženská na vrcholu
Tržby 2 miliony 405 tisíc korun / návštěvnost 14.911 diváků
O téměř polovinu se oproti předchozímu víkendu propadla Ženská na vrcholu. Vztahová komedie s Annou Polívkovou v hlavní roli je v kinech necelé tři týdny a za tu dobu má na kontě přes 125 tisíc diváků a téměř 19 milionů korun. Vzhledem k těm "tragickým" recenzím je to vlastně úspěch.

4. POSLEDNÍ ARISTOKRATKA (Česká republika)
Poslední aristokratka | Česká televize
Tržby 2 miliony 605 tisíc korun / návštěvnost 16.744 diváků
Komedie Jiřího Vejdělka je v kinech pátý víkend. V porovnání s Ženskou na vrcholu je na tom o dost lépe - jak u recenzentů, tak u diváků. Za necelých pět týdnů si Poslední aristokratka odnáší z kin téměř 383 tisíc diváků a 58 milionů korun. "Dá" půl milionu platících?

3. LE MANS ´66 (USA)
Matt Damon, Josh Lucas, Jon Bernthal, James Mangold, Caitriona Balfe, Christian Bale | 20th Century Fox
Tržby 5 milionů 8 tisíc korun / návštěvnost 28.571 diváků
Sportovní drama z prostředí rychlých kol na třetím místě. U kritiků se řadí k letošním nejkvalitnějším dílům, mezi diváky už to taková sláva ale není - za necelé dva týdny na film přišlo přes 80 tisíc diváků, kteří za lístky utratili téměř 14 milionů korun.

2. VLASTNÍCI (Česká republika)
Ondřej Malý, Vojtěch Kotek, Ladislav Trojan, Tereza Ramba | CinemArt
Tržby 7 milionů 184 tisíc korun / návštěvnost 46.704 diváků
Divadelní režisér a herec Jiří Havelka převedl do filmové podoby vlastní předlohu a setkal se s úspěchem. Hvězdně obsazení Vlastníci stojí na dialozích, interakcích a tématu, které se týká mnohých z nás, bytových schůzí. Nebýt Disneyho velkolepého útoku na prvním místě, mohl s nenápadnou dialogovkou Havelka žebříček Top 20 tržeb a návštěvnosti českých kin (statistiky přináší Unie filmových distributorů) ovládnout. Kdyby...

1. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (USA)
Ledové království II
Tržby 35 milionů 106 tisíc korun / návštěvnost 230.550 diváků
Elsa, Olaf a spol. jsou zpátky s druhým Ledovým královstvím. K dispozici mělo 160 kin, do nichž přišlo v rámci letošních premiérových víkendů nebývalé množství lidí, kteří utratili pořádné množství peněz. Ledové království II zamíchalo statistikami prvního víkendu historických tržeb a návštěvnosti českých kin. Pochopitelně nestačilo na Avengers: Endgame (drží první příčku za 344 tisíc 411 diváků a 58,4 milionů korun), ale dokázalo si zajistit 7. příčku a přeskočit Mimoně (222 tisíc 328 diváků a 30,8 milionů korun). Disneyho impérium dál válcuje kina po celém světě. Ostatně, drží jak Avengery a marvelovské filmy, tak značku Star Wars, která nejnovější přírůstek vypustí do kin již za pár týdnů. Tohle bude pro studio hodně bohatý "Ježíšek".

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Dokážete rozpoznat legendární filmové scény z dílů Lvího krále?