Ženská na vrcholu: Marek Němec vypráví, jak se kvůli roli učil jezdit na skútru a večer mrzl na hotelu

Ženská na vrcholu: Marek Němec vypráví, jak se kvůli roli učil jezdit na skútru a večer mrzl na hotelu
Ženská na vrcholu | Bioscop
Hrajete zábavného milovníka ženského pokolení a navíc drsného člena Horské služby - to je docela příjemná herecká úloha, ne? Jak jste si tuhle roli užíval?
Já jsem si původně dělal zálusk spíš na figuru Richarda, kterého hraje Martin Dejdar... Moje postava Mišo je playboy, což je pozice, do které mě občas někdo vrhne. Je takový bezstarostný chalan. Fakt ale je, že přináší do děje určité odlehčení, a to mě bavilo. Navíc režisérka Lenka Kny nám tu a tam umožnila si s postavami hrát a různě blbnout.
zenska-na-vrcholu-marek-nemec-vypravi-jak-se-kvuli-roli-ucil-jezdit-na-skutru-a-vecer-mrzl-na-hotelu
Ženská na vrcholu | Bioscop
Jak jste na tom se zimními sporty? Nakolik za vás zaskakovali kaskadéři?
Mišo surfuje, lyžuje, skáče, jezdí na skútru, potápí se, pokud zrovna neotevírá prosecco na Everestu - dělá prostě všechno a nejlíp! Na skútru jsem se musel naučit jezdit, ale nebyl to problém, jsem motorkář. Na snowboardu jsem taky jezdil já, jen v jedné nebezpečnější scéně za mě zaskakovali kaskadéři. Schválně, jestli to diváci poznají.
Jak vzpomínáte na chladné natáčení v tatranských výškách?
To jsem se jednou takhle vracel z nočního natáčení, které se protáhlo dejme tomu o tři hodiny. Jel jsem lanovkou přes hřeben zpátky do Jasné, ale ona se zasekla a tři čtvrtě hodiny jsme se v ní ve větru houpali a mrzli. Těšíte se, až se zahřejete na pokoji v hotelu, ale zjistíte, že je tam otevřené okno. A je noc, topení netopí. Tak se chcete zahřát horkou sprchou, ale když pustíte horkou vodu, namrzlá sprchová vanička praskne. Tak jako poslední možnost na zahřátí vypijete celý minibar. A nakonec skončíte pod dekou a pouštíte na sebe aspoň horký vzduch fénem. To okno jsem samozřejmě ráno otevřel já, abych si pěkně vyvětral… I takové momenty jsem v Tatrách zažil.
Ženská na vrcholu
Ženská na vrcholu | Bioscop
Muži většinou neholdují romantickým komediím. Vezmete občas nějakou na milost?
No jasně. Když jsou dobře udělané, což bývají většinou britské romantické komedie, je to nádhera. Notting Hill, Čtyři svatby a jeden pohřeb nebo Láska nebeská. Ta je excelentní. Mišo je moje první role v romantickém filmu. A klidně bych si zahrál nějakou další. Nějakýho mrzouta, který se musí napravit, nebo křehkýho elegána, co si nevěří.
Jaká herecká partnerka je Anička Polívková nadaná nezaměnitelným komickým talentem?

Nejsme lidi stejné krevní skupiny, naše životy i vkus jsou diametrálně odlišné. Museli jsme to všechno sladit. Myslím, že se to ve finále zadařilo.