Bude mít J. K. Rowling na starost další Fantastická zvířata?

Bude mít J. K. Rowling na starost další Fantastická zvířata?
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) | Warner Bros.
Informace ohledně třetího dílu Fantastických zvířat se mění čím dál častěji. Původně se mělo s natáčením začít již v létě tohoto roku, to bylo ale oddáleno na neznámo kdy a od té doby je to ohledně nových informací jako na horské dráze. Původně bylo natáčení odloženo poté, co Grindelwaldovy zločiny utržily pouhých 650 milionů dolarů, což je o 150 milionů méně než kolik vydělal první díl. Tehdy se očekávalo, že výdělek poroste, proto to byl pro studio asi velký šok.
bude-mit-rowlingova-na-starost-dalsi-fantasticka-zvirata-11
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) | Warner Bros.
Poté se vina shodila na Johnnyho Deppa a jeho právníky a zatímco zhruba před měsícem studio Warner Bros.zveřejnilo informaci, že by měla první klapka cvaknout v únoru příštího roku, tak podle nejnovější aktualizace by vše mělo začít až na jaře. Vzhledem k tomu, že se nejedná o první změnu, dá se očekávat, že další ještě přijdou. Nebudeme ale malovat čerta na zeď a naopak budeme doufat, že už to tentokrát vyjde.
Na co se ale můžeme ve třetím pokračování těšit? Dočkáme se původního obsazení v čele Eddiem Redmaynem jako Mlokem Scamanderem. Dále zde uvidíme Johnnyho Deppa jako oblíbeného Grindelwalda, Jude Lawa jako Brumbála, Katherine Waterston v roli kouzelné Tiny, Alison Sudol jako Queenie, Dana Foglera aka Jacoba Kowalskiho a Ezru Millera jako Credence. Podle všeho by se zde měla objevit i Jessica Williams v roli učitelky z Ameriky, Eulalie Hicks. Ta už se krajně mihla v druhém dílu, v tomto pokračování by se však měla dočkat větší pozornosti.
bude-mit-rowlingova-na-starost-dalsi-fantasticka-zvirata-14
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) | Warner Bros.
Nejspíše se už u této série stane tradicí, že zde hraje velkou roli cestování, protože nejspíš ani ve třetím díle nebudeme putovat londýnskými ulicemi, jak bylo zvykem u Harryho Pottera. V prvním filmu (Fantastická zvířata a kde je najít) jsme byli seznámeni s americkým New Yorkem. V jeho druhém pokračování s názvem Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny nás filmaři přenesli do romantické Paříže. Nyní se ale opět vzdálíme, opustíme náš milovaný kontinent a otočíme se opačným směrem. Třetí díl nás totiž opět přenese za oceán. Příběh by měl být zasazen do Brazílie, přesněji řečeno do Ria de Janeira. Z jak velké části se zde bude příběh odehrávat, to nám ještě pár měsíců zůstane zahaleno tajemstvím.
bude-mit-rowlingova-na-starost-dalsi-fantasticka-zvirata-13
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) | Warner Bros.
Třetí díl s sebou však přináší jednu poměrně podstatnou novinku. Jako scenárista je zde totiž uveden Steve Kloves, který má za sebou scénáře ke všem dílům Harryho Pottera, vyjma pětky. Právě tyto díly byly vždy velmi chváleny za efektní adaptaci knižní předlohy do její filmové podoby.
Rowling je především literární autorka a tak to jde na filmu velmi poznat. Právě ona totiž měla na starost scénáře k předchozím dvěma dílům a Kloves údajně jen "dohlížel". Nyní se však studio rozhodlo ho do celé tvorby zasvětit mnohem hlouběji. Jestli s tím Rowling souhlasila, nebo byla proti, to už se nejspíš nedozvíme. Co ale můžeme říct určitě je skutečnost, že Warner Bros. svým tahem navrátit Klovese plně na scénu očekává, že se stane nadějí pro tuto sérii a způsobí, že si třetí díl povede divácky mnohem lépe. Jaký máte názor vy? Líbily se vám scénáře, kterých se Kloves v minulosti chopil?