Anna Polívková: Romantika bez humoru? Patetické

Anna Polívková: Romantika bez humoru? Patetické
Ženská na vrcholu | Bioscop
Ženská na vrcholu
Ženská na vrcholu | Bioscop
Vaše Helena je nadšenou propagátorkou zdravého životního stylu. Patříte taky k „fanatikům“ racionální výživy?
K fanatikům určitě ne… ale masa jím hodně málo, myslím si, že by maso mělo být svátečním jídlem. Když se začnete zajímat o vegetariánství, zjistíte spoustu zajímavých věcí, například, že i hodně nejúspěšnějších sportovců jsou vegetariáni, i to, že nadprodukce masa způsobuje hodně velkou část
ekologických problémů… Ale jíst zdravě může být velice prosté, postava Heleny je takový městský extrém, v luhované bříze a pomazánce z lišejníku určitě nefrčím…
Velká část natáčení se odehrávala v exteriérech Nízkých Tater. Jste sama milovnicí hor a zimních sportů, jimž ovšem vaše hrdinka neholduje?
Ano, moc ráda lyžuju, loni jsem objevila krátké lyže a jsem z toho nadšená! Hory, moře, les a louky navštěvuju, kdykoli mám čas... Natáčení na Chopku bylo úžasně dobrodružství.
Ženská na vrcholu
Ženská na vrcholu | Bioscop
V posledních letech jste hrála v několika romantických komediích (Dvě nevěsty a jedna svatba, Špindl, Po čem muži touží…). Myslíte, že romantika a humor jdou dohromady?
Podle filmů, které se natočily v této kombinaci, rozhodně. A v životě by se mi romantika bez humoru zdála patetická. I když i takové chvíle jsou někdy fajn.
Ve filmu hrajete maminku osmiletého kluka. Jak se vám obecně s dětmi hraje? A jak jste si rozuměla s malým Toníkem Holoubkem, který vašeho synka Kulíška hraje?
Toník je malý profesionál, byl báječný, pro Emmu Voksovou to byla první zkušenost, ale byla dokonalá. Na Chopku v minus dvaceti to bylo chvílemi náročné, ale byli úžasně stateční oba.
Jak jste si užívala natáčení s hereckými kolegy Markem Němcem a Martinem Dejdarem, jejichž hrdinové – každý úplně jiným způsobem – usilují o přízeň vaší Heleny?
My jsme byli všichni dost připravení na natáčení, ale myslím, že nikdo úplně nečekal, jak s námi zamává Chopok, lanovky, vichry, mlhy, ale i nádhera, kterou občas 2 000 metrů nad mořem nabízí. Bylo to intenzivní a kluci byli skvělí.
Ženská na vrcholu
Anna Polívková, Antonín Holoubek
Poznáte herce v ikonických siluetách? I. část