Premiéry v kinech: Co kdyby mobilní aplikace odpověděla na otázku, kolik času nám zbývá?

Premiéry v kinech: Co kdyby mobilní aplikace odpověděla na otázku, kolik času nám zbývá?
Stáhni a zemřeš | Vertical Entertainment
TERMINÁTOR: TEMNÝ OSUD (režie: Tim Miller)
Terminátor: Temný osud
Terminátor s ženskými hrdinkami v hlavních rolích (v čele s Lindou Hamilton) je tu! K dispozici máme též celou řadu recenzí, které se shodují na tom, že v rámci návratů po dekádách nejde vůbec o průšvih, nad nímž si zoufají též pravověrní fanoušci. Záporák prý není bůhví jaký, ale jinak si vyznavači Arnieho a spol. budou pošušňávat. Prozatím 66 procent. Predátor bledne závistí.

ABSTINENT (režie: David Vigner)
Abstinent
Josef Trojan abstinuje pod dohledem režiséra-scenáristy Davida Vignera. Důležité téma mladých závislých na alkoholu je tu především kvůli rodičům. Vigner nechce kázat. Trojan mladší předvádí zdařilý výkon. Ale jako celek je to dle recenzí o dost slabší, natahované, málo pod kůži jdoucí. Známky se pohybují na škále od 15 do 60 procent a výsledná činí 44 procent.

HRA (režie: Alejandro Fernández Almendras)
Hra
Jiří Mádl rozervaný mezi dvěma ženami, jedním dítětem a divadelní prací. Koprodukční Hra se může pochlubit chilským režisérem, černobílým obrazem a atmosférou, která nás vrací o několik dekád do minulosti. Umělecké filmy vyznávající diváci si přijdou na své. Mádl opět dokazuje své kvality (ačkoliv dle mnohých recenzentů na sebe strhává až příliš pozornosti). A koprodukční projekty dokládají smysl. Prozatím 60 procent.

SÓLO (režie: Artemio Benki)
Sólo
Dokumentární film Sólo uspěl před pár dny na festivalu v Ji.hlavě a nyní míří do klasické kinodistribuce. Snímek pojednává o talentovaném klaváristovi, který dokáže tvořit v největší psychiatrické léčebně Latinské Ameriky. Sólo vypráví univerzální příběh člověka posedlého tvorbou, (ne)dokonalostí a zmítaného vším, co může lidskou bytost potkat.

ADDAMSOVA RODINA (režie: Greg Tiernan, Conrad Vernon)
Addamsova rodina
Co by to bylo za Halloween, kdyby chyběla jedna z nejdivnějších rodin popkultury 20./21. století? Addamsovi jsou zpátky v animované podobě. Získají si vaši pozornost? Ohlasy ze zahraničí a webu RottenTomatoes prozatím dávají lehce nadprůměrných 5.21 bodů z 10.

STÁHNI A ZEMŘEŠ (režie: Justin Dec)
Stáhni a zemřeš
Mobily a aplikace výraznou měrou ovlivňují životy lidí. Ale ne zas až tolik, jak nastiňuje horor režiséra Justina Deca. Stáhni a zemřeš pojednává o partě lidí, která si stáhne aplikaci odpočítávající čas jejich životů. Co se zprvu jeví jako halloweenský žert, se stává skutečností. Kdo za aplikací stojí? A jak se osudu vyhnout? Na to (snad) odpoví horor Stáhni a zemřeš. Na RottenTomatoes mu recenzenti dávají 3.97 bodů z 10.

ANTOLOGIE MĚSTA DUCHŮ (režie: Denis Côté)
Antologie města duchů
Tohle je o poznání surovější a uvěřitelnější "děsivá" záležitost. Nový film režiséra Côtého (zajímavý dokumentární portrét Hladká kůže) pojednává o manželském páru, jejichž syn spáchal sebevraždu. Dvojice se se smrtí nedokáže smířit a stěhuje se do zapadlé kanadské vesnice. Co bude následovat? Snímek Antologie města duchů zaujme dokumentárně laděnou režií, hereckými výkony a syrovým 16mm snímáním.

ŠŤASTNÉ A VESELÉ (režie: Snjezana Tribuson)
Šťastné a veselé
A závěrem jeden starší snímek od našich balkánských "sousedů". Chorvatská rodinná komedie Šťastné a veselé přináší vztahovou skládanku, kterých už v kinech bylo za poslední dekády nepřeberné množství. Osamělá cukrářka hledající toho pravého, dvě zdravotní sestry, nemocná sestra a její přítelkyně. Balkán tne opět do živého. Ustojíte to?

Seznam všech říjnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.