Jak by to vypadalo, kdyby mimozemšťané osídlili Zemi?

Jak by to vypadalo, kdyby mimozemšťané osídlili Zemi?
District 9 (2009) | Palace Pictures
Celý příběh začíná v polovině roku 2017, kdy unikly do velkých zahraničních médií jako je New York Times a Politico záběry z amerických armádních letadel pozorujících tzv. neznámé vzdušné fenomény (Unexplained Aerial Phenomena; UAP). Následuje odhalení tajného vládního projektu AATIP (Advanced Aerospace Threat Identification Program), jehož zaměřením je studium neznámých objektů přicházejících z vesmíru a potenciálních hrozeb pro bezpečnost USA. Na dotaz médií Pentagon potvrdil, že projekt AATIP je skutečný a že byl schválen US senátem s rozpočtem 22 milionů dolarů a fungoval v letech 2007 až 2012, kdy byl ukončen a jeho agenda přešla na vyšší stupeň utajení.
Následovaly svědecké výpovědi v čele s velitelem letky Davidem Favorem, který byl přímým svědkem incidentu jako jeden z pilotů stíhačky F/A-18 Super Hornet. Velitel Favor dosvědčil, že on a další desítka pilotů včetně letového personálu NAVY pozorovalo po několik minut UAP, který dostal přezdívku Tik-Tak podle shodně oválného tvaru.
Jeremy Renner
Z filmu Příchozí (2016) | Paramount Pictures
Teprve 18.09.2019 Americké námořní letectvo (NAVY) potvrdilo, že záběry ze stíhaček jsou skutečně autentické a tedy pravé. Zdůraznilo však, že tím nechce naznačit, že byšlo důkaz přítomnosti mimozemšťanů na Zemi. Věc má být podrobena dalšímu zkoumání, neboť podle NAVY jde o neznámý jev - neznámý vzdušný fenomén (UAP). Nutno podotknout, že UAP je novodobým synonymem pro UFO (unidentified flying object je akronym pro létající objekt, jež se nepodařilo identifikovat. V hovorové řeči se tento termín vžil i pro označení mimozemského létajícího plavidla; ETV.)
TOP Secret UFO Projects: Declassified
TOP Secret UFO Projects: Declassified
Produkční tým Petra Vachlera, který spolupracuje i na scénáři, připravuje pro NETFLIX šestidílnou dokumentární sérii s pracovním názvem Top Secret UFO Project: DECLASSFIED, která by měla být k dispozici v příštím roce. Scénář píše Jan Stehlík ve spolupráci s Sueneém ze zpravodajského serveru Sueneé Universe a dalšími ufology. V současnosti probíhá sběr informací, zpracování scénářů jednotlivých dílů a natáčení rozhovorů s odborníky na dané téma. Jsou mezi nimi například Clifford Mahooty, kongresman Merrill Cook, Emery Smith, J.J. a Desire Hurtakovi, Jan Harzan, Laura Eisenhower, Michael Salla, Nick Pope, Paul Hynek (syn Josefa Allena Hyneka), Richard Dolan, Stephen Bassett, Travis Walton, George Knapp a další...
S ohledem na velmi aktuální téma si seriál klade za cíl ukázat divákovy téma v širších souvislostech posledních sedmdesáti let. Ukázat, že fenomén (aŤ už mu říkáme, ET, UFO, UAP) je tu s námi velmi dlouho a že existují politické zájmy manipulovat s informacemi a oním pomyslným bodem odhalení nebo odtajnění pravdy. Seriál nabídne ucelený průřez historií posledního půlstoletí v těch nejžhavějších faktech a uvede věci do souvislostí dnešní doby.
Den nezávislosti: Nový útok
Den nezávislosti: Nový útok (2016)
Ač se o mimozemšťanech v poslední době mluví spíše v souvislosti s USA, nejde o lokální problém. Jeden z šestí dílů se tak bude zvláště věnovat Rusku (dříve Sovětskému svazu). Mezi respondenty bude určitě Paul Stonehill či Valery Uvarov, který dokonce již po druhé zavítá do České republiky, aby byl opět váženým hostem na 2. konferenci Sueneé Universe.
Všichni si jistě klademe otázky: Kdo jsou oni mimozemšťané? Odkud k nám přicházejí? Jaké jsou jejich zájmy? Jaký bude mít společenský důsledek odhalení pravdy o jejich přítomnosti na Zemi? Jak se změní ekonomický, právní, politický i náboženský systém? Jaký to bude mít dopad na technologický vývoj a v neposlední řadě na životní prostředí…? Čeká nás nejspíš velké dobrodružství a to nejen na filmových plátnech...
jak-by-to-vypadalo-kdyby-mimozemstane-osidlili-zemi-napovi-nejen-filmy-a-serialy
2. konference Sueneé Universe
2. konference Sueneé Universe se uskuteční v sobotu 23. listopadu od 9.00 v brněnském Impact Hubu a vy můžete být díky Kinoboxu a organizátorům u toho. Navíc zcela zdarma. Pořádáme totiž soutěž o 2 vstupenky na akci.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci dosáhnout na výhru? Napište 3 nové komentáře k filmům / seriálům / pořadům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "ufo2") zašlete váš nickname. Uzávěrka soutěže je v pondělí 18. listopadu 2019 ve 12:00. Dva vylosovaní se mohou těšit na vstupenku na výše zmiňovanou akci.