Pavel Liška v roli člověka, který prakticky neustále umírá

Pavel Liška v roli člověka, který prakticky neustále umírá
Poslední aristokratka | Falcon
Jak se Pavlu Liškovi Krása natáčel? Jak postavu vnímal? Dozvíte se v krátkém videu.
„Je to velmi podivná postava, záhadná postava, na ty já jsem expert. Přestože má pracovat jako zahradník a údržbář na zámku, je to člověk, který praktický neustále umírá. Hypochondr, jehož vášní je hudba,“ říká o roli pana Krásy Pavel Liška.
Zatímco mladá aristokratická rodina, které bylo navráceno rodové sídlo, čeká od svého personálu při návratu z USA do Čech pomoc s obnovou a údržbou zámku Kostka, zahradník pan Krása na práci nesáhne. Většinu času sleduje své nemoci, hraje na klavír a k tomu skládá písně.
pavel-liska-v-roli-cloveka-ktery-prakticky-neustale-umira
Pavel Liška v komedii Poslední aristokratka | če
Pavel se do role tak vžil, že mu během natáčení skutečně začaly strašně padat vlasy. Poletovaly kolem něho v celých chomáčích. Eliška Balzerová s Táňou Dykovou si z něho utahovaly, že teď už s bolestí hlavy nebude muset chodit za neurologem, ale za ortopedem, protože bude mít brzo hlavu jako koleno. Nakonec jsem jeho plešatění vepsal i do scénáře a z Pavlova trápení vznikly pěkné komediální scény. Hned co jsme je dotočili, jako když utne. Vlasy Pavlovi přestaly padat, takže má na hlavě zase srst jako… no jako liška,“ popisuje režisér Poslední aristokratky Jiří Vejdělek.
Film Poslední aristokratka podle stejnojmenného bestselleru Evžena Bočka se natáčel na pěti českých zámcích. Filmaři točili na zámku Lemberk na Liberecku, postupně pak na zámku Buchlovice u Uherského Hradiště, v Rájci v okrese Blansko a Jaroslavicích na Znojemsku. Největší část pak natočili na zámku Milotice v okrese Hodonín. Film vstoupí do české distribuce 24. října roku 2019.
Poslední aristokratka
Poslední aristokratka
Poznáte kdo je na fotce? Perfektní maskérské výkony!