Vojtěch Kotek jako právník na zámku a rozvolněné devadesátky

Vojtěch Kotek jako právník na zámku a rozvolněné devadesátky
Vojtěch Kotek | Falcon
„Je to poměrně mladý právník, který si, mám pocit, těsně po revoluci dodělal práva a pustil se do práce. Řekl bych, že pochází z poněkud buržoaznější rodiny a že jsou mu ty aristokratické kruhy blízké,“ říká Vojtěch Kotek v krátkém zákulisním videu k filmu Poslední aristokratka.
V chystaném filmu Poslední aristokratka se schyluje k tomu, že rodilý Newyorčan Frank Kostka získá díky svým šlechtickým předkům dávné rodové sídlo – zámek Kostka. To by však nešlo bez právního zástupce Bendy v podání Vojtěcha Kotka, který Kostkům s navrácením majetku pomáhá. Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán Josef, bodrá hospodyně paní Tichá a hypochondrický údržbář Krása. Zatímco osazenstvo Kostky pozvolna procitá z mátožného spánku porevolučních devadesátých let, rodina Kostkových bude muset vyřešit, zda si chátrající zámek nechat nebo se vrátit do Ameriky.
Film Poslední aristokratka podle stejnojmenného bestselleru Evžena Bočka se natáčel na pěti českých zámcích. Filmaři točili na zámku Lemberk na Liberecku, postupně pak na zámku Buchlovice u Uherského Hradiště, v Rájci v okrese Blansko a Jaroslavicích na Znojemsku. Největší část pak natočili na zámku Milotice v okrese Hodonín. Film vstoupí do české distribuce 24. října roku 2019.
Vojtěch Kotek, Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Yvona Stolařová
vojtech-kotek-na-zamku-rozvolnene-devadesatky-a-mlady-pravnik-benda
Plakáty 20 českých komedií z posledních 20 let