Premiéry v kinech: Pennywise a další strašáci (převážně z Balkánu)

Premiéry v kinech: Pennywise a další strašáci (převážně z Balkánu)
To Kapitola 2 | detail plakátu
TO KAPITOLO 2 (režie: Andres Muschietti)
To Kapitola 2
Dva roky po první části, která se stala nejvýdělečnějším hororem v historii, je tu zpátky klaun Pennywise a klub Smolařů. Děj je situován do současnosti, retro atmosféra a nálada prvního filmu je ta tam a my se alespoň můžeme kochat z dospělého hereckého týmu. Strach z klauna je jediná jistota, která zůstává a pokouší se diváka upoutat do sedačky na dlouhých 169 minut. S jakým výsledkem? Pouze lehce nadprůměrným.
První tuzemské recenze snímku dávají 58 procent, přičemž se pohybují na škále od 40 do 80. Co tu drhne? Druhá část filmu, prokouknutelné lekačky a naháněčky, které by divák čekal v méně výrazných a chladněji očekávaných hororech. Na RottenTomatoes najdete 72 procent kladných ohlasů. Průměr ze všech recenzí zde činí 6.41 z 10.

STEHY (režie: Miroslav Terzic)
Stehy
"Stovky srbských dětí zmizely po narození beze stopy. Zůstaly jen otevřené rány." Drama inspirované skutečnými případy uloupených novorozeňat láká na herecké výkony a artovou filmovou formu. Hlavní hrdinkou je žena, která žije s pocitem, že jí bylo bezprostředně po porodu odcizeno dítě. Co případ napoví o srbské společnosti? A kam až kvůli tomu je ochotná dojít matka hledaného?

MOJ DEDO SPADOL Z MARSU (režie: Marina Andree, Drazen Zarkovic)
Môj dedo spadol z Marsu
| Continental Film
Rodinná sci-fi pro všechny generace pojednává o dívce Uně, která zjistí, že její dědeček je mimozemšťan. Jaké je překvapení, když ve sklepě najde mrzutého robota, dědečkova pilota, který se stane jejím parťákem a druhem při pátrání po pohřešované osobě. Dobrodružství může začít.

AGAPE (režie: Branko Schmidt)
Agape
Agapé je výrazem pro lásku. Kde však končí láska a začíná něco jiného? Na to hledá odpověď drama pojednávající o knězi obviněném ze sexuálního obtěžování. Miran je netradičním katolíkem - má silnou motorku, hraje počítačové hry, chodí do posilovny, pije pivo. A věnuje se problematické mládeži. Když se pozornost ze sirotka Gorana přesune na příchozího Gabriela, obviní Goran kněze ze sexuálního zneužívání. Kde je ale pravda?

COMIC SANS (režie: Nevio Marasovic)
Comic Sans
Jeden odlehčenější kousek od našich balkánských sousedů. Dramedy Comic Sans pojednává o grafikovi, kterému se hroutí svět a vydává se na pohřeb tetičky. Usmíří se ve venkovském prostředí s otcem? Pozná nové lásky? Nebo dokonce sám sebe?

LIDOŽROUT VEGETARIÁN (režie: Branko Schmidt)
Lidožrout vegetarián
Jedna "řezničina" na samotný závěr. Distributor Balkanfilm vrhá do českých kin kultovní chorvatsko-slovinský snímek z roku 2012, Lidožrouta vegetariána. Oč jde? O jednoho dosti svérázného lékaře, který na svém pracovišti provádí s pacienty doslova psí kusy. "Neštítí se lhát pacientkám, falšovat dokumenty, přehodit vinu za zpackanou operaci na kolegu, provádět nelegální potraty a dělat nejrůznější špinavou práci pro zkorumpovaného šéfa místní policie a mafiánského bosse řídícího ve městě obchod s bílým masem. Postupně ztrácí poslední zbytky morálky, které v sobě měl a za peníze je ochoten udělat i ten nejotřesnější čin."

Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.