Kdo je kdo v očekávaném dramatu Nabarvené ptáče?

Kdo je kdo v očekávaném dramatu Nabarvené ptáče?
Nabarvené ptáče | Jan Dobrovský
Petr Kotlár jako Chlapec
Petr Kotlár
Nabarvené ptáče | Jakub Čech
Režisér Václav Marhoul ho jakožto neherce, zcela obyčejného chlapce z Českého Krumlova, objevil de facto čirou náhodou. Jakmile si Marhoul všiml sebevědomí a statečnosti malého chlapce, jeho společenského chování a otevřenosti bylo o jeho první herecké roli v životě definitivně rozhodnuto.

Udo Kier jako mlynář
Udo Kier
Nabarvené ptáče | Jakub Čech
Udo Kier se narodil v Německu během 2. světové války. V osmnácti letech se rozhodl opustit rodnou zem a usadil se v Británii, kde si postupně budoval hereckou kariéru. Jeho jméno je nejčastěji spojováno se jménem režiséra Larse von Triera, se kterým pracoval na filmech Dogville (2003), Melancholia (2011) a Nymfomanka I. a II. Udo Kier za své umělecké úspěchy opakovaně získává ceny na mezinárodních festivalech a může se pochlubit rolemi ve více než stovce filmů různých žánrů.

Lech Dyblik jako Lech
Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče | Jan Dobrovský
Divadelní, filmový a televizní herec, zpěvák-skladatel polského původu. Po absolvování stavební školy, na níž založil vlastní ochotnickou divadelní společnost, vystudoval herectví na Národní akademii divadelního umění v Krakově. V 80. letech se pak bezprostředně po ukončení studia stal členem varšavské Národní divadelní společnosti a objevil se také ve více než šedesáti filmech. Díky znalosti angličtiny, francouzštiny a ruštiny se objevil i v mezinárodních filmech včetně Rembrandtovy Noční hlídky (2007) Petera Greenawaye.

Jitka Čvančarová jakoLudmila
Nabarvené ptáče
| Jan Dobrovský
V roce 2000 ukončila studium na Janáčkově akademii múzických umění v Brně v oboru muzikálového herectví. Ve stejném roce byla nominována na Cenu Thálie v kategorii operety, a to za roli Sandry v muzikálu Svět plný andělů. V současné době hostuje v několika pražských a brněnských divadlech a vystupuje v různých filmových a televizních projektech.

Stellan Skarsgårdjako Hans
Stellan Skarsgård
Nabarvené ptáče | Jakub Čech
Rodák ze Švédska, který začínal svou hereckou kariéru v divadle, především jako shakespearovský herec. Ve Švédsku spolupracoval i s velkou filmovou ikonou Ingmarem Bergmanem. Do povědomí širší veřejnosti se dostal díky filmům Prolomit vlny (1996) a Dobrý Will Hunting (1997). Často spolupracuje s režisérem Larsem von Trierem, objevuje se i v komerčních filmech jako jsou The Avengers a Thor. Skarsgård získal mnohá ocenění po celém světě, včetně ceny Evropské filmové akademie za vynikající přínos světové kinematografii.

Harvey Keiteljako kněz
Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče | Jan Dobrovský
Nominant na Oscara a Zlatý glóbus se objevil například ve filmech Martina Scorseseho Špinavé ulice (1973) a Taxikář (1976), Ridleyho Scotta Soupeři (1977) a Thelma a Louise (1991)nebo Quentina Tarantina Gauneři (1992) a Pulp Fiction (1994). Je považován za jednoho z největších metodických herců. Keitel má na kontě 18 nominací a 26 ocenění v různých kategoriích na filmových festivalech po celém světě.

Julian Sandsjako Garbos
Julian Sands, Václav Marhoul
Nabarvené ptáče | Jan Dobrovský
Britský herec, jehož tajuplné vzezření ho do velké míry předurčilo k rolím záporných či složitých excentrických postav. Sands hrál divadlo od šesti let a poté studoval herectví na londýnské Central School of Speech and Drama. Cestu do Hollywoodu mu otevřela role v oscarovém dramatu Vražedná pole (1984) a poté romantický Pokoj s vyhlídkou (1985). Během své kariéry se představil ve více než 120 filmových rolích.

Alexej Kravčenkojako Gavrila
Nabarvené ptáče
| Jan Dobrovský
Debutoval roku 1985 v 16 letech v proslulém válečném filmu Elema Klimova Jdi a dívej se. Od roku 1991 do roku 1995 studoval na Divadelním institutu Borise Ščukina a v roce 2007 se stal členem Moskevského uměleckého divadla (MCHAT), jednoho z největších a mezinárodně nejvýznamnějších divadel ve městě. Kravčenko je navíc nejen hercem, ale také uznávaným hudebníkem.

Barry Pepperjako Mitka
Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče | Jan Dobrovský
Kanadský rodák nejprve studoval marketing a design, než se zúčastnil několika kurzů herectví. Nakonec zamířil do Hollywoodu, kde získal významnou roli ostřelovače Jacksona ve snímku Zachraňte vojína Ryana (1998), a také si zahrál vězeňského bachaře Deana Stantona v Zelené míli (1999). Oba filmy byly nominovány na Oscara.
Znáte herce z filmu Nabarvené ptáče?