TOP kina ČR: Quentin Tarantino dostal přes prsty od Petra Kolečka!

TOP kina ČR: Quentin Tarantino dostal přes prsty od Petra Kolečka!
Přes prsty | CinemArt
5. KRVAVÁ NEVĚSTA (země vzniku: USA)
Krvavá nevěsta
Tržby 1 milion 483 tisíc korun / návštěvnost 9.344 diváků
Druhý víkend a páté místo pro komediální horor s akčními prvky. Co se stane, když se vdáte do jedné zvláštní rodinky? Na to odpoví Krvavá nevěsta. Snímek s rozpočtem 6 milionů dolarů má na celosvětově na kontě přes 20 mega.

4. TOY STORY 4: PŘÍBĚH HRAČEK (USA)
Toy Story 4: Příběh hraček
Tržby 1 milion 662 tisíc korun / návštěvnost 11.240 diváků
Miliardář v českých kinech. Toy Story 4 skončilo aktuálně čtvrté, za necelý měsíc si od českých diváků vysloužilo následující statistiky: návštěvnost přes 165 tisíc platících a tržby téměř 25 milionů korun. V kontextu s celosvětovými tržbami jde však v rámci českých kin o docela velké komerční zklamání.

3. ANGRY BIRDS VE FILMU 2 (USA)
Angry Birds ve filmu 2
Tržby 4 miliony 303 tisíc korun / návštěvnost 29.203 diváků
Videoherní fenomén se vrací na filmová plátna. Druhým Angry Birds patří v rámci premiérového víkendu pomyslný bronz. Celosvětově snímek s rozpočtem 65 milionů dolarů utržil 93 mega, přičemž 16 milionů přiteklo z Číny. Zachrání tamní trh animovaný blockbuster?

2. TENKRÁT V HOLLYWOODU (USA)
Tenkrát v Hollywoodu
Tržby 5 milionů 279 tisíc korun / návštěvnost 31.264 diváků
Tarantinova novinka se tentokrát musela spokojit s druhým místem. Pocta Hollywoodu 60. let minulého století se v českých kinech promítá třetí víkend a celkově má na kontě přes 300 tisíc diváků a 49 milionů korun. To z filmu dělá dlouhodobě druhý/respektive třetí nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20 za letošní léto. V rámci tržeb Tenkrát v Hollywoodu předběhl pouze Spider-Man: Daleko od domova (necelých 65 milionů korun) a Lví král (56 milionů korun). Pro Tarantina velmi sympatický výsledek.

1. PŘES PRSTY (Česká republika)
Přes prsty
Tržby 11 milionů 686 tisíc korun / návštěvnost 78.439 diváků
Petr Kolečko vzal prvně na svá bedra režii a u diváků zvítězil. Vztahovou komedii z prostředí plážového volejbalu vidělo v rámci nejvyššího počtu kin (161) přes 78 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 12 milionů korun (viz statistika výše). Možná se však přece jenom čekala ještě vyšší čísla. Obdobný žánr totiž občas trhne tuzemský rekord (viz nedávné Ženy v běhu). V porovnání s 2 roky starým Kolečkovým scénářem (Bajkeři) si autor na nové pozici režiséra komerčně polepšil. Nehledě na reakce kritiků, kteří snímku dávají podprůměrné známky (43 procent).

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.