Premiéry v kinech: Když scenárista Mostu! a Okresního přeboru prvně režíruje

Premiéry v kinech: Když scenárista Mostu! a Okresního přeboru prvně režíruje
Přes prsty | CinemArt
PŘES PRSTY (režie: Petr Kolečko)
Přes prsty
Petr Kolečko proslul díky spolupráci s režisérem Janem Prušinovským (Okresní přebor, Most!). Nyní se - údajně z nouze - pustil do režijního debutu vztahové komedie ze sportovního prostředí a dle prvních kritických ohlasů (prozatímních 40 procent) to byla chyba. Ženy jsou ve filmu vyobrazeny jako sexuální objekty víc než stereotypně (nemají sebevědomí a vrhají se do náruče-postele kdejakého podivného individua). Muži jsou bozi bez chyb, kteří všechno zařídí. A režie navíc skřípe.
Příběh dvou plážových volejbalistek (Petra Hřebíčková, Denisa Nesvačilová), které řeší vztahy (Jiří Langmajer, Vojtěch Dyk) a vrcholový sport, nicméně připomene nedávný hit Ženy v běhu (2019), tudíž se tvůrci nemusejí obávat, že by o Přes prsty nebyl komerční zájem. Více si povíme v pondělí v rámci komentovaných tržeb a návštěvnosti českých kin.

ANGRY BIRDS VE FILMU 2 (režie: Thurop Van Orman)
Angry Birds ve filmu 2
Rozzlobené ptactvo je zpátky, aby pochytalo dítka předškolního i školního věku. Oč půjde ve filmu tentokrát? "Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů." Tedy nic nového pod animovaným sluncem.
Tuzemští recenzenti dávají snímku prozatím 59 procent. Na webu RottenTomatoes je 75 procent kladných recenzí. Výsledná známka zde činí 5.78 z 10.

FABRIKA (režie: Jurij Bykov)
Fabrika
A na závěr jedno koprodukční drama, které cílí na situaci v současném Rusku. Snímek Fabrika pojednává o jedné polorozpadlé průmyslové budově na ruském maloměstě, kterou chce zavřít místní oligarcha. Dělníci nedostali několik měsíců výplatu a odhodlají se k zoufalému činu - unést majitele továrny a žádat výkupné.
Recenze filmu Fabrika si přečtete zde.

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.