Trailer: Anna a Boleslav Polívkovi jako dcera a otec ve společném filmu

Trailer: Anna a Boleslav Polívkovi jako dcera a otec ve společném filmu
Ženská na vrcholu - Boleslav Polívka | Bioscop
Ženská na vrcholu
O čem to je: Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s osmiletým synkem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhnula svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá na vysokohorské chatě Samota, kde samotářský horal Richard (Martin Dejdar) provozuje adrenalinové sporty, žije tu se svou malou dcerkou Zuzou a živelným bratrem Mišem (Marek Němec), uznávaným členem horské služby, milovníkem žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby se vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)
„Natáčení se od toho klasického dost lišilo, protože jsme byli v jednom prostředí chaty, hodně lidí pohromadě, v podstatě v extrémních podmínkách, počasí se měnilo třeba třikrát během deseti minut, takže to byl opravdu velký adrenalin,“ popsal Martin Dejdar natáčení na Chopku v Nízkých Tatrách na Slovensku.
Příběh, ve kterém nebude nouze o sníh, dobrodružství, lásku a legraci, se odehrává o vánočních prázdninách ve vysokohorské chatě, kde se setkají dvě neúplné rodiny a střetnou se dva odlišné pohledy na svět. V komedii si roli dědy zahrál Bolek Polívka (Josífek) a babičku ztvárnila Jana Preissová(Janinka).
Ženská na vrcholu
Ženská na vrcholu - Jana Preissová a Jana Krausová | Bioscop
„Hraji hodně starostlivou babičku Janinku. Je mi docela podobná, protože ve skutečnosti starostlivá babička jsem a jsem jí ráda,“ řekla Jana Preissová. „Přestože jsme ale natáčeli na horách, ve filmu se neposadím ani na saně,“ dodala. Jejího manžela a zároveň poněkud rozpustilého dědečka Josefa hraje Bolek Polívka. „Mám roli nejen dědečka, ale zároveň jsem otcem své opravdové, ale také filmové dcery Aničky. Paradoxem je, že ve filmu o sobě víc mluvíme a píšeme si, ale skoro se nevidíme,“ vysvětlil Bolek Polívka.
V romantické komedii hrají hlavní mužské postavy Martin Dejdar (Richard) a Marek Němec (Mišo), kteří ve filmu vystupují jako bratři. „Najít herce, kterým by diváci věřili, že jsou to drsní chlapi, horalové, trochu sexy a uvnitř citliví a schopni romantické lásky, je nelehké, stejně tak, jako potkat takové chlapíky v reálném životě. Ale podařilo se! Martinovi s Markem postavy skvěle sedly. A navíc oba umějí lyžovat, jezdit na snowboardu a bravurně ovládat skútr. A jsou uvěřitelní v postavách bratrů,“ vysvětlila režisérka Lenka Kny.
Zimní romantická komedie Ženská na vrcholu, za kterou stojí režisérka a spoluscenáristka Lenka Kny (Stínu neutečeš, Přijde letos Ježíšek?) a scenáristka Hana Cielová, bude mít v českých kinech premiéru 7. listopadu 2019. Distributorem je společnost Bioscop.
Ženská na vrcholu
Ženská na vrcholu