Co si nesmíte nechat ujít v kinech v srpnu 2019

Co si nesmíte nechat ujít v kinech v srpnu 2019
Tenkrát v Hollywoodu (detail plakátu) | če
Jason Statham, Dwayne Johnson
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw | Universal Pictures
Datum premiéry: 1. 8. 2019
Žánr: Akční
Režie: David Leitch
Index natěšenosti: 6.5z 10
Dwayne Johnson a Jason Statham se trhli od zbytku rodiny a přicházejí s odlehčenou, řádně přepálenou, kaskadérsky i trikově jedinečnou akční ujetostí, kterou režíroval autor prvního Johna Wicka (2014). Výsledek? Mimořádně příjemná letní oddechovka za 200 milionů dolarů, na níž se výše zmínění herci podíleli též coby producenti.
Tvůrci ví jak a na koho cílit. Neberou vše příliš vážně. A když už si myslíte, že nemůže přijít šílenější akce, dorazí vás dalším pomyslným vrcholem. Je to našlapané, vtipné a profesionálně natočené. Tuzemští recenzenti prozatím snímku dávají 75 procent.
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Gunnel Fred
Slunovrat | A24
Datum premiéry: 1. 8. 2019
Žánr: Drama, horor, mysteriózní
Režie: Ari Aster
Index natěšenosti: 8 z 10
Režisér Ari Aster zaujal fanoušky hororu a kritiky po celém světě svým loňským snímkem Děsivé dědictví (2018). Nyní navazuje novinkou Slunovrat a znovu to vypadá, že tnul do živého. Mysteriózní drama s hororovými prvky je vychvalováno na všech frontách. Snímek pojednává o mladém páru, který se ocitne na oslavě slunovratu. Vesničané a jejich prastaré rituály rozpoutají doslova peklo na zemi a režisér svou novinkou dokazuje, že děsit můžete nejen tmou, ale i světlem a bílou barvou.
Tuzemští recenzenti dávají Slunovratu prozatím 81 procent. Snímek se skromným rozpočtem 9 milionů dolarů jednoznačně překvapil.
Slunovrat

Toy Story 4: Příběh hraček
Toy Story 4 | Pixar
Datum premiéry: 8. 8. 2019
Žánr: Animovaný, dobrodružný, rodinný
Režie: John Lasseter, Josh Cooley
Index natěšenosti: 7.5 z 10
Se zpožděním několika týdnů se do českých kin podívá čtvrtý film ze série Toy Story, kterým začala pohádková éra animačního studia Pixar na poli celovečerní tvorby. Čekají nás staří známí hrdinové i nové hračky (a vidlička) v rolích majících za úkol v prvé řadě pobavit.
Recenze sdružené pod hlavičkou webu RottenTomatoes dávají snímku obdivuhodných 97 procent kladných ohlasů. Celosvětové tržby brzy atakují hranic 1 miliardy dolarů. Jen škoda, že jde o poslední angažmá legendárního režiséra a producenta Johna Lassetera, který musel dát kvůli údajnému obtěžování a "osahávání" zaměstnankyň studia společnost Pixar vale.
Toy Story 4: Příběh hraček

Noční můry z temnot
Noční můry z temnot | Lionsgate
Datum premiéry: 8. 8. 2019
Žánr: Horor
Režie: André Øvredal
Index natěšenosti: 7.5 z 10
Hororový žánr má na růžích ustláno. Když navíc děsivou zábavu posvětí svou účastí v roli producenta a spoluscenáristy Guillermo del Toro, nedá se natěšení téměř vyhnat z hlavy. Knižními povídkami inspirovaný snímek pojednává o skupince dětí, které se dostanou k jedné netradiční knize. Nejen, že se po jejím otevření rozpoutá děsivé peklo, kniha navíc začne psát jednotlivým aktérům dostatečně hororové příběhy plné pořádně děsivých postav přímo na tělo. Vizuální působivost zaručena. Režíruje autor Lovce trollů.

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Datum premiéry: 15. 8. 2019
Žánr: Drama, komedie
Režie: Quentin Tarantino
Index natěšenosti: 8.5 z 10
Každý film "maniaka z videopůjčovny" Quentina Tarantina je bedlivě očekávanou událostí. Komediální drama vzdávající poctu klasickému Hollywoodu není výjimkou. Zákulisí filmařiny a skutečné historické milníky (vraždící sekta Family) pečlivě smíchané s fikcí Tarantinova scenáristického umění, hvězdní herci, stylový soundtrack.
Když k tomu připočteme fakt, že Tenkrát v Hollywoodu má v rámci Quentinovy filmografie největší komerční potenciál a světoví recenzenti filmu dávají 84 procent kladných procent, není důvod otálet. Tuzemská premiéra již ve čtvrtek 15. srpna.
Tenkrát v Hollywoodu

Jakub Žáček, Václav Neužil (II), Jaroslav Plesl
Hodinářův učeň | Evolution Films/Zuzana Panská
Datum premiéry: 15. 8. 2019
Žánr: Rodinný, pohádka
Režie: Jitka Rudolfová
Index natěšenosti: 7 z 10
Jeden kousek z tuzemských luhů a hájů. Režisérka Jitka Rudolfová se po několika hořko-sladkých vztahových snímcích zaměřila na žánr pohádky, který nicméně vybavila originálními prvky a dvorními herci a herečkami. Oč v Hodinářově učni půjde? O tři sudičky a sirotka, který se bude proplétat strastiplným životem. V hlavních rolích se představí Michal Balcar (učeň), Jana Plodková (sudička), Václav Neužil (Rodovoj), Jaroslav Plesl (Rodovít) a Viktor Preiss (hodinář).
Hodinářův učeň

Sasha Luss
Anna | EuropaCorp
Datum premiéry: 22. 8. 2019
Žánr: Akční, thriller
Režie: Luc Besson
Index natěšenosti: 7 z 10
Ještě před realizací filmu Lucy 2 si kultovní "Frantík" s ambicí infiltrovat Hollywood střihl akční žánrovku s vraždící femme fatale v hlavní roli. Coby pařížská top modelka se tentokrát představí Sasha Luss, které budou v akčním thrilleru sekudnovat Luke Evans, Cillian Murphy nebo Helen Mirren. První ohlasy z RottenTomatoes jsou sice lehce podprůměrné, natěšení fanoušků však nepolevuje. Ostatně, vysoké umění od tohoto kusu nikdo vážně nečeká.
Anna
Poznáváte žhavé srpnové kinopremiéry?