TOP kina ČR: Král je mrtev, až žije král... Lví král!

TOP kina ČR: Král je mrtev, až žije král... Lví král!
Lví král (2019) | Walt Disney Studios
5. ANNABELLE 3 (USA)
Annabelle 3
Tržby 1 milion 296 tisíc korun / návštěvnost 7929 diváků
Třetí Annabelle pomalu vyklízí pole, ale po čtyřech týdnech od uvedení si to může dovolit. Přestože může být studio s poměrem cena/výkon spokojené (film stál okolo 30 milionů a celosvětově má 196), jde o nejhorší výsledek v rámci Conjuring universa. Že už by se už všichni ti démoni a děsivé panenky okoukali? Nejspíš ještě ne, ale brzy by mohlo studio opravdu narazit.

4. BEZ VĚCÍ NAD VĚCÍ (Německo)
Bez věcí nad věcí!
Tržby 1 milion 397 tisíc korun / návštěvnost 8745 diváků
Že v sousedním Německu umí - pokud se vyhecují - fajn komedie i pro zahraniční trhy, o tom už jsme se párkrát přesvědčili (naposledy s fakujícím učitelem). Bez věcí nad věcí jde ale ještě o kus dál a nejenže dobrým řemeslem připomíná filmy velkých zahraničních studií, navíc má opravdu chytrou úvodní myšlenku, kterou dokáže udržet do samotného konce. Žádná komediální revoluce, ale opravdu fajn žánrovka, která si své diváky zaslouží.

3. TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ 2 (USA)
Tajný život mazlíčků 2
Tržby 2 milionů 99 tisíc korun / návštěvnost 13.738 diváků
V rámci českých tržeb to s druhými Mazlíčky vypadá vlastně dobře. Po pěti týdnech je film třetí a celkem na něj vyrazilo 229 tisíc platících diváků. Podobná bilance je ale pro tohle pokračování spíše vzácná. Dvojka narazila na ohromný nezájem ve světě a zatímco první díl vydělal ohromných 875 milionů, dvojka má 318 a už doklusává. Třetí díl možná vůbec nebude.

2. SPIDER-MAN: DALEKO OD DOMOVA (USA)
Spider-Man: Daleko od domova
Tržby 5 milionů 137 tisíc korun / návštěvnost 31.430 diváků
To nový Spider-Man naopak předvádí fenomenální jízdu. V Českých kinech se houpe tři týdny a má téměř tři sta tisíc diváků. K tomu nadšené ohlasy (aby ostatně ne, když se natáčel i u nás v Praze) a i zbytek světa mu přeje. Peteru Parkerovi chybí jen 30 milionů dolarů k tomu, aby svým novým dobrodružstvím pokořil bájnou miliardou. Přestože bylo natočeno mnoho filmů, půjde o první snímek s pavoučkem v hlavní roli, jemuž se to povedlo.

1. LVÍ KRÁL (USA)
Tržby 13 milionů 879 tisíc korun / návštěvnost 87.710 diváků
Šokováni? Asi těžko. To, že si Lví král během premiéry urve první místo, muselo být jasné i nejvýše postavenému v Klubu skeptiků. ALE není to rekordní. Lví král má u nás sice pověst jednoho z největších kultů, pokud jde o Disneyho animáky, jeho remake s 87 tisíci diváky za první víkend ale zůstal dalece za Kráskou a zvířetem, kde na film o debutovém víkendu vyrazilo hned 111 tisíc zvědavců. Ve zbytku světa jsou každopádně čísla vysoko, miliarda padne hravě, film v celkových tržbách bez zadýchání překoná milovaný originál a to navzdory tomu, že fanoušci docela dost remcají.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.