Trailer: Černobílý obraz, jen pár slov a chlapec skrývající se za 2. světové války na krutém venkově

Trailer: Černobílý obraz, jen pár slov a chlapec skrývající se za 2. světové války na krutém venkově
Nabarvené ptáče - Stellan Skarsgård | Bioscop
Nabarvené ptáče
Druhá upoutávka poodhaluje další střípky "děje" očekávaného filmu, který spíš než akcí bude budit pozornost tempem, černobílým snímáním, minimem dialogů, absencí hudby, hereckými výkony (titulní představitel Petr Kotlár Nabarveným ptáčetem debutuje) a zobrazovanou krutostí. Podobně jako v šokující knize i zde bude náš "hrdina" situacemi spíše procházet, bude jejich přímým svědkem, než aby bytostně trpěl podobně jako Gibsonův Kristus. Což zcela jistě umocní divácký zážitek.
Slavní herci (Stellan Skarsgård, Harvey Keitel a řada dalších) tu sice nejsou jen "do počtu" (minimálně přitáhnou mezinárodní publikum a postarají se o marketing), ale mohou ve svých rolích trochu rušit.
Příběh putování malého chlapce (Petr Kotlár) po polském venkově během 2. světové války je drsným podobenstvím o světě, svobodě a lidských charakterech, které pod tíhou válečné události nejednají "v rukavičkách" ani s nevinným chlapcem. Sledování Nabarveného ptáčete bude od diváků vyžadovat přípravu (mentální, nikoliv intelektuální) a soustředění. Snad se takových (nejen u nás) najde dostatek, aby se z Marhoulova třetího celovečeráku (uváděného dlouhých 11 let po ceněném Tobruku) nestala jen povinně odškrtnutá čárka za zfilmováním nezpochybnitelné beletristické klasiky.
Petr Kotlár
Harvey Keitel, Václav Marhoul
Poznáte kdo je na fotce? Perfektní maskérské výkony!