Dívka se po několika letech v zajetí vrací zpátky do „normálního“ života. Stockholmský syndrom v nové minisérii

Dívka se po několika letech v zajetí vrací zpátky do „normálního“ života. Stockholmský syndrom v nové minisérii
Elizaveta Maximová - Stockholmský syndrom | Česká televize
„Dvoudílnou minisérií Stockholmský syndrom volně navazujeme na úspěšnou Spravedlnost, která loni získala Českého lva. Troufám si to tvrdit i přesto, že se na Stockholmském syndromu podílejí zcela jiní tvůrci. Podobné je téma ‚zločin a trest‘ a my se pokusíme divákům přinést napínavé psychologické drama s detektivními prvky,“ říká k námětu kreativní producentka Kateřina Ondřejková.
David Švehlík
David Švehlík - Stockholmský syndrom | Česká televize
Herečka Elizaveta Maximová ji doplňuje: „Podobnost mezi Spravedlností a Stockholmským syndromem spatřuji především v tom, že téměř žádná z hlavních postav není černobílá, můžeme chvíli sympatizovat s několika postavami a vzápětí jimi zcela opovrhovat nebo naopak. Právě tímto vývojem mě scénář neskutečně zaujal a roli Kláry Osecké, dívky, která se po několika letech v zajetí vrací zpátky do 'normálního' života, beru zatím jako jednu z největších hereckých výzev. Před natáčením jsem absolvovala důkladnou přípravu i za asistence psychologa, který pracuje jak s oběťmi, tak s pachateli.“
Martin Finger
Martin Finger - Stockholmský syndrom | Česká televize
V minisérii se vedle Elizavety Maximové, Zuzana Mauréry nebo Martina Pechláta představí i David Švehlík. Ten hraje kriminalistu Viktora Mojžíše, který se dostane do konfliktu s majitelem rotvajlera Jindřichem Oseckým (Martin Finger). Když pes nečekaně napadne jeho dceru Lindu, kriminalista použije služební zbraň a neúmyslně Jindřicha postřelí. Jeden nešťastný výstřel, který protne osudy sedmi lidí a navždy změní jejich životy. Jindřich skončí na vozíku a Viktor mu, poté, co se vrátí z vězení, musí platit tučné odškodné. K tomu dluhy na alimentech na dceru. Viktor se tak dostává do existenční pasti, z níž se ukáže nečekaná cesta ven - Osecký je mu totiž ochoten odpustit odškodné, pokud Viktor zachrání jeho dceru.
„Na začátku příběhu jsou dva chlapi, otcové dcer, kteří si díky svým povahám a také do jisté míry nešťastnou náhodou zkomplikují, a aniž by to v tu chvíli věděli, i navzájem ovlivní své životy. A právě to, co se s nimi stane, budeme divákům v těch dvou televizních filmech vyprávět. Mohu slíbit, že to bude příběh plný zvratů,“ uzavírá Kateřina Ondřejková.
Trailer: Neuvěřitelný příběh zrodu stockholmského syndromu
Filmy11. 3. 2019
Trailer: Neuvěřitelný příběh zrodu stockholmského syndromu