Modelář Kryštof Hádek zamířil do Tel Avivu

Modelář Kryštof Hádek zamířil do Tel Avivu
Kryštof Hádek (a Jiří Mádl) během natáčení Modeláře | Michaela Hermína
Zelenka ve svém aktuálním snímku nabízí současný příběh, v němž ukáže divákům atraktivní podívanou z prostředí majitelů firmy na pronájem dronů. Režisér z dronů Modeláře nejen natáčel, ale drony hrají ve filmu též svou roli v ději samotného příběhu, o čemž se diváci budou moct v kině přesvědčit počínaje 6. únorem roku 2020.
Modelář
Modelář | Michaela Hermína
Filmaři natočili největší část snímku v Praze, poté natáčeli několik dní v Brně, českoněmeckém pohraničí a na závěr se rozjeli právě do Tel Avivu. „Hlavní hrdina filmu Pavel v podání Kryštofa Hádka prožije v Tel Avivu dramatickou událost, která ho zásadně posune v jeho dalším jednání. Nastartuje se tu něco, co se prolíná celým příběhem. Ale Modelář je také o lidském přátelství a věřím, že půjde o hodně divácký film,“ říká Petr Zelenka.
Petr Zelenka, Jiří Mádl, Kryštof Hádek
Kryštof Hádek, Petr Zelenka a Jiří Mádl | Michaela Hermína
Před natáčením dal Zelenkovi největší práci casting dvou hlavních hrdinů, majitelů firmy na drony, do jejichž rolí nakonec obsadil Kryštofa Hádka a Jiřího Mádla. Mádl se kvůli své roli majitele firmy dronů přezdívaného Plech musel naučit rappovat. Jeho postava totiž odkazuje na skutečného rappera známého jako Kato.
„Největším nepřítelem filmařů je tradičně čas a nestálost počasí. Ale nějak jsme to zvládli. Naopak drony fungovaly lépe, než jsem čekal, po technické i umělecké stránce. Honza Dojčán, hlavní operátor a spolumajitel firmy Jamcopters, sice začal po letech zase z nervozity kouřit, ale těch pár desítek cigaret rozhodně stálo za to,“ dodává k neobvyklému natáčení dronů a s drony režisér Petr Zelenka.
Modelář
Petr Zelenka, Jiří Mádl