Angelina Jolie prozradila, která země jí navždy změnila život

Angelina Jolie prozradila, která země jí navždy změnila život
Angelina Jolie v Kdo mi jde po krku | New Line Cinema
Zásadní změna (ne)překvapivě pro Angelinu Jolie neproběhla v rámci hollywoodského drogového dýchánku či pobytu v odvykací léčebně, ale uprostřed zběsilé válečné zóny africké Sierra Leone.
"Byla jsem mladá a odvážná, ale neměla jsem ve skutečnosti žádný pojem o tom, jaký je svět. Neměla jsem potřebný vhled, na který člověk potřebuje trochu zestárnout. Pak jsem začala cestovat a klást si otázky. Zhruba před jedenácti lety jsem poprvé přijela do válkou zmítané Sierra Leone. Bylo to poprvé, co jsem viděla válku na vlastní oči. Pohled na utečenecký tábor mě absolutně paralyzoval. Celý svět se pro mě najednou úplně změnil. Už nikdy jsem se neprobudila se sebedestruktivními touhami nebo sebelítostí. Uvědomila jsem si, jak neskutečně vděčná musím být za každý den, za svou rodinu, za příležitosti, které mám."
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Populární herečka v následujících letech podnikla na pozici velvyslance OSN nespočet návštěv dalších zemí, zmítaných válkou, hladomorem či nemocemi.
"V Afghánistánu jsem strávila hodně času s paralyzovaným patnáctiletým chlapcem. Nestěžoval si vůbec na nic a byl plný smíchu a lásky. Zemřel několik měsíců po mé návštěvě a od té doby jsem si mnohokrát říkala, jak úžasný člověk z něj mohl vyrůst. Jak moc mohl ovlivnit svou zemi a celý svět, kdyby jen dostal šanci..."
Jolie se navzdory svým humanitárním aktivitám nadále věnuje herectví. Letos se již objevila v průměrně hodnoceném thrilleru Kdo mi jde po krku a na konec roku má přichystanou marvelovku Eternals (premiéra 4. listopadu).
angelina-jolie-prozradila-ktere-zeme-ji-navzdy-zmenila-zivot
Eternals | Marvel Studios