Premiéry v kinech: Přehlídka vyšinutců

Premiéry v kinech: Přehlídka vyšinutců
Syn temnoty | Sony
ALADIN (režie: Guy Ritchie)
Aladin
Začneme ale veseleji. Studio Walt Disney pokračuje v převádění svých animovaných klasik do podoby hraných verzí. Tentokrát došlo na oscarového Aladina (1992), jehož režíroval autor kultovních gangsterek Guy Ritchie a v roli džina se představí Will Smith. Ti, co si potrpí na originálu, budou mít problém.
Jinak se však na novinku v rámci tuzemských recenzí pěje poměrně chvála (známky od 30 do 80 procent, průměrná 65). Rozhodně však nejde o film, který si budeme pamatovat a řadit mezi klasiky.

ZLO S LIDSKOU TVÁŘÍ (režie: Joe Berlinger)
Nebývalé násilí a zlo s oslnivou lidskou tváří, do níž by nikdo neřekl, že byla něčeho takového schopna. Novinka režiséra Berlingera pojednává o soudním procesu s nechvalně známým sériovým vrahem Tedem Bundym (Zac Efron), který si navzdory vraždám mladých žen zajistil nebývalý obdiv a sympatie přihlížejících. Životopisné drama se nevěnuje vraždám, nýbrž soudnímu procesu a posledním rokům života Teda Bundyho.
Největším překvapením je dle recenzentů (filmu dávají 64 procent) výkon Zaca Efrona coby sériového vraha s vizáží manekýna.

SYN TEMNOTY (režie: David Yarovesky)
Dost bylo superhrdinských klaďasů! Nyní vás autor Strážců Galaxie James Gunn a jeho bratři, scenáristé Brian a Mark seznámí s dětským "Supermanem" z vesmíru, který na Zemi rozpoutá hotové hororové peklo. Syn temnoty slibuje zcela originální a netradiční filmový zážitek.
Tuzemští recenzenti prozatím mlčí, na webu RottenTomatoes má snímek 62 procent kladných recenzí. Tak uvidíme...

BOLEST A SLÁVA (režie: Pedro Almodóvar)
Bolest a sláva
Pedro Almodóvar se vrací ke kořenům a vlastnímu životu. Do hlavních rolí novinky Bolest a sláva, která usiluje o hlavní cenu festivalu v Cannes, obsadil "staré známé" Penélope Cruz a Antonia Banderase. Banderas ztvárnil autorovo alter ego, když v necelém dvě hodiny dlouhém dramatu představuje úspěšného režiséra, jemuž se hroutí svět, neboť není schopen tvořit. Ve vzpomínkách se vrací do svého dětství do 60. let, kdy s rodiči emigroval do Valencie.
Tuzemské recenze najdete zde. Ty zahraniční píší o velmi zdařilém autorově návratu (na RottenTomatoes je 87 procent z nich kladných).

JEDNOU NOHOU V BASE (režie: Valerio Attanasio)
Jednou nohou v base
A na závěr jedna italská komedie z právnického prostředí, která by to všechno mohla náležitě odlehčit. Jednou nohou v base pojednává o mladém právníkovi, který se zaplete se svým obdivovaným mentorem, s jeho milenkou a nevybíravými metodami a službičkami, bez nichž by nemohl dělat svůj vysněný džob. Recenze filmu si přečtete zde.

Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.