Představilo Nabarvené ptáče filmový plakát "za všechny prachy"?

Představilo Nabarvené ptáče filmový plakát "za všechny prachy"?
Nabarvené ptáče - Petr Kotlár | Bioscop
„Nejsem na Facebooku, ale z několika stran se mi doneslo, že už jen samotný plakát podněcuje emotivní diskuze. Pokud tomu tak je, pak je to jen a jen správně,“ uvedl Václav Marhoul.
Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče
O čem to je: Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů posílají rodiče svého syna k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá, a tak je dítě nuceno vydat se na cestu a protloukat se úplně samo divokým a nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o doslovné fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom, boj sama se sebou, boj o svou duši, o svoji budoucnost... (Bioscop)
Realizace filmu Nabarvené ptáče zabrala 100 natáčecích dnů během šestnácti měsíců. Točilo se celkem ve 43 lokacích v Čechách, na Slovensku, v Polsku a na Ukrajině, a poslední, v pořadí 3 531. klapka padla 5. července 2018. Kameraman Vladimír Smutný natáčel celý film na černobílý 35 mm negativ ve formátu Cinemascope.
Petr Kotlár
Nabarvené ptáče | Anton Faraonov
Hlavní roli ve válečném dramatu ztvárnil dětský herec Petr Kotlár z Českého Krumlova, který se postavil před kameru ve svých devíti letech poprvé. A rovnou se na place potkal s takovými hvězdami, jako je Harvey Keitel (Gauneři, Pulp Fiction) či Stellan Skarsgaard (Nymfomanka, Boj sněžného pluhu s mafií, Muži, kteří nenávidí ženy). Mezinárodní obsazení poté doplnili například Udo Kier (Nymfomanka, Iron Sky), Julian Sands (Muži, kteří nenávidí ženy) nebo Barry Pepper (Opravdová kuráž, Zachraňte vojína Ryana).
Film uvede do kin distribuční společnost Bioscop prvně 12. září roku 2019.
Harvey Keitel
Stellan Skarsgård